Furia este poate unul dintre cele mai puternice sentimente pe care le putem experimenta, problema est că aceasta este mai greu controlabilă și are efecte negative asupra sănătății. Dar ce poți face în momentele tale de furie, vezi mai jos.

Majoritatea oamenilor îşi exprimă furia prin schimbarea tonului, bat din picior, îşi încleştează muşchii pieptului, trântesc obiecte, sau se poate manifesta foarte silenţios prin refuzul de a vorbi.

Problema este că furia care nu este manageriată corect îţi afectează sănătatea şi poţi avea probleme cu somnul, tensiune arterială mare şi infarct, risc ridicat de boli de inimă, scrie doctorulzilei.ro.

Ce faci când ești furioasă?

Cel mai bine este să te gândești în momentul în care te înfurii care este sursa acestor frustrări și enervări – eşti rănită? speriată?

Cea mai prostă strategie este de a ignora furia şi de a o suprima. În momentul în care furia reiese la suprafaţă trebuie să ştii cum să o controlezi şi ce ai de făcut ca să nu îţi pui în pericol sănătatea şi să nu îi deranjezi pe cei din jur.

Câteva replici pe care să le folosești cu cei din jur atunci când ești furioasă

„Ar trebui să discutăm deoarece încep să mă enervez”

„Simt că mă închid la mine. Mă duc să alerg și vorbim mai târziu la cină”

„Asta este ceva neaşteptat. Am nevoie de câteva zile ca să diger informaţia”

Sursa: Realitatea.net

Distribuie articolul: