„Steve Jobs purta aceleași haine zilnic pentru a-și canaliza atenția pe lucruri mai importante”. „Elon Musk lucrează 100 ore pe săptămâna”. „Toți oamenii de succes se trezesc la 4 dimineață”. Le-am auzit pe toate când vine vorba de o viață mai bună sau succes mai ușor de obținut, și totuși nu parcă suntem convinși.

Noi toți vrem să evoluăm. Să ne schimbăm în bine. Să facem lucrurile altfel. Acum.

În același timp, aproape nimeni nu este dispus să se chinuie pentru asta. Să muncească mai mult. Să facă sacrificii sau să se bage cu capul înainte. Dacă există o scurtătură care ne face viață mai ușoară, dăm din coate să o aflăm.

Am strâns mai jos niște idei, de tot felul, menite  te ajute cu deciziile de zi cu zi și ți facă viață mai ușoară, chiar dacă la prima vedere îți par prea simpliste pentru a funcționa.

Da-le o șansă și dată viitoare când se ivește o ocazie în care le poți pune la bătaie, încerca-le cu aplomb! Nu ai să regreți!

Succesul e o stare de spirit → dacă vrei să ajungi la el, începe de azi să te porți că și cum ai îndeplinit deja fiecare vis al tău.

Niciodată să nu-ți fie frică să plăteșți mai mult pentru patul și pantofii tăi → dacă nu eșți întinsă în pat, cu siguranță porți ceva în picioare, deci ambele sunt la fel de importante.

Întotdeauna promite mai puțîn și oferă mai mult în final → majoritatea oamenilor fac oposul, așa că o să fie ușor să ieși în evidență

Regulă de aur a oricărui buget: dacă nu-ți permiți să cumperi două exemplare din ce vrei, atunci e foarte probabil să nu-ți permiți nici măcar unul singur

Secretarele, specialiștii de la tech support și oamenii de serviciu dețîn adevărată putere în multe companii → împrietenește-te cu ei dacă vrei să afli mai multe despre acel loc de muncă

Niciodată nu este prea târziu pentru a cere iertare sau a oferi scuze

„Mulțumesc” și „te rog” nu se demodează niciodată

„Legea efortului minim” este secretul succesului despre care nimeni nu vorbește

Stai pe locurile din față indiferent de evenimentul la care participi → fie ea o conferință, un TED Talk, un curs de specializare sau chiar la facultate. E o cu totul altă energie acolo și implicarea celor de pe scenă se transmite în mod direct.

Găsește-ți un mentor → caută o persoană care a reușit să treacă peste toate obstacolele și e un exemplu de succes într-un domeniu care te interesează pe ține. Inspiră-te și lasă-te încurajată de parcursul lui.

Ține minte numele oamenilor → fii mai atent la ce zice cel cu care faci cunoștință decât la pronunțarea răspicată a numelui propriu. Până la vârstă asta, sigur te-ai săturat să-l tot repeți, așa că focuseaza-te pe cel din față ta. Fă o poză la cărțile de vizită importante pe care vrei să le folosești în viitor, în caz că le pierzi pe undeva. Niciodată nu știi ce ușa poate să fie deschisă pentru ține datorită unei persoane nou apărute în viață ta.

Sursa

 

Distribuie articolul: