În  Săptămânii Mondiale a Alăptării EA.md a inițiat Campania #Cumamalăptat. Experiența ta este interesantă pentru noi. Scrie-ne la EA@interakt.md cum a fost să alăptezi, poate sunt lucruri și mici secrete pe care vrei să le spui și altor mămici sau te-ai pomenit cu o problemă despre care vrei să audă și alte mame și poate te alegi cu un sfat. 

Proaspăta mămică, antrenoarea Elena Ozun a împărtășit experiența cu toate mămicile care o urmăresc pe rețelele sociale. Antrenoarea a avut privilegiu de a-și alăpta copilul chiar în prima lui oră de viață.

„Alăptatul este unul din cele mai importante drepturi ale copilului!  Aici sunt în maternitate, Vlăduț avea 2 zile. Faptul că am putut să-l alăptez în prima lui oră de viață a fost pentru mine o binecuvântare de la Dumnezeu!” 

Elena vrea să încurajeze mămicile care nu au putut alăpta din multe considerente, dar și să le aducă la cunoștință mamelor, care nu vor să alăptează că această decizie este o greșeală și că pentru bebeluș laptele matern este extrem de important.

„În săptămână mondială a alăptatului vreau să încurajez mămicile care nu au avut posibilitatea să hrănească cu lăptic matern din varii motive, dar și să fac chemare celor care au hotărât să nu alăpteze din motive egoiste.” 

„E important să revenim la vremurile în care alăptatul în public era firesc și să ne oprim din a judeca înainte de a fi în acea postură.” #worldbreastfeedingweek

Citește și: Practicăm sau nu sportul în timpul sarcinii? Antrenoarea Elena Ozun ne-a spus care sunt beneficiile unei graviduțe active

Distribuie articolul: