Moldovenii au înțeles care este valoarea unui zâmbet. Concluzia aparține unui studiu realizat de către Magenta Consulting. Compania a participat la studiul internațional „The Smiling Report”, realizat de Better Business World Wide

Raportul este bazat pe informația pe care o furnizează agențiile de Mystery Shopping din Europa, Africa, Asia, America de Sud și de Nord. Datele au fost colectate pe parcursul anului 2017, iar raportul din acest an compilează rezultatele din cele 50 de țări participante la studiu.

Republica Moldova s-a clasat pe a patra poziție în lume la capitolul atitudine pozitivă. Potrivit studiului, cei mai zâmbitori moldoveni sunt cei care lucrează în domeniul serviciilor. Se pare că locuitorii țării noastre au înțeles că un zâmbet poate face ziua mai bună, dar poate aduce și o vânzare în plus.

În general, cel mai mult zâmbesc vânzătorii din Marea Britanie, care au înregistrat un punctaj de 94% și s-au clasat pe locul 1. Pe locul 2, cu același punctaj de 93% s-au poziționat Grecia, Puerto Rico și, spre mirarea unora – Rusia. Cele mai mici scoruri le-a luat Pakistan, cu un punctaj de 19% și Morocco, cu 42%.

Distribuie articolul: