Suntem în toiul sezonului căpșunilor, iar acest lucru înseamnă că nu trebuie să ratăm ocazia de a găti cele mai delicioase rețete cu care să-i bucurăm pe cei dragi! Vezi mai jos două rețete cu care să-ți delectezi familia, și grăbește-te să le gătești cât încă mai sunt căpșune!

Salata cu brânză de capră baby spanac și căpșune

Te-ai gândit vreodată pui căpșune într-o salată sărată? Daca nu, este momentul o faci. Această combinație fresh este incredibil de fină și delicată, nutritivă și plină de vitamine!

Ingrediente:

  • O mână mare de baby spanac proaspăt
  • 5-6 căpșune medii, spălate, curățate și tăiate felii
  • 50 grame brânză de capră
  • O linguriță de oțet balsamic
  • O linguriță de ulei de măsline
  • Două linguri de apă Sare și piper

Mod de preparare

Pentru început, spală foarte bine baby spanacul, apoi lasă-l la uscat. Pune-l într-un castron, adaugă feliile de căpșune și sfărâmă brânza de capra deasupra.

Dressingul se prepară prin amestecarea energică a ingredientelor. Dacă nu îți place oțetul balsamic, îl poți înlocui cu oțet simplu sau zeamă de la jumătate de lămâie.

Pune dressingul peste salată și servește-o imediat, cât este proaspătă, iar căpșunele și spanacul își păstrează textura.

Cobbler cu căpșuni și ovăz

Dacă vrei te bucuri de un desert decadent, plin de savoare, dar totuși proaspăt, gătește acest cobbler savuros și servește-l alături de o cupă de înghețată cu aromă de vanilie.

Ingrediente:

  • 10 căpșune medii, curățate și spălate, tăiate în jumătăți
  • 200g fulgi fini de ovăz
  • 2 linguri de faină
  • 50g unt nesărat
  • 7 linguri de zahăr brun

Mod de preparare

Amestecă jumătățile de căpșune cu cinci dintre lingurile de zahăr brun. Unge o tavă cu unt și puțină făină, apoi toarnă căpșunele înăuntru.

Separat, amestecă ovăzul, untul, faină și celelalte două linguri de zahăr brun. Vei obține un aluat cu o textură sfărâmicioasă, pe care îl vei presăra uniform peste căpșune.

Bagă tava la cuptor, la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de 20-30 de minute sau până când crusta de deasupra este ușor rumenită.

Servește prăjitura fierbinte, cu înghețată de vanilie sau mentă!

Sursa: AndreeaRaicu.ro

Distribuie articolul: