Prințul Harry și Meghan Markle, își pierd titlurile regale și nu vor mai primi fonduri publice pentru îndatoririle regale, anunț făcut sâmbătă de Palatul Buckingham pe site-ul royal.uk. De asemenea, cei doi vor trebui să restituie 2,4 milioane de lire sterline cheltuite pentru renovarea Frogmore Cottage. 

Potrivit aceluiași comunicat al Palatului Buckingham, ducii de Sussex au anunțat că intenționează să înapoieze banii primiți pentru renovarea vilei Frogmore Cottage, care va rămâne reședința lor din Marea Britanie. De acum înainte, cei doi nu o vor mai reprezenta în mod oficial pe regina Elisabeta a II-a. Aceste decizii au fost luate după anunțul lor privind retragerea din funcțiile regale pe care le dețineau, notează digi24.ro.

Palatul Buckingham a mai transmis că ducii de Sussex au înțeles că trebuie să renunțe la îndatoririle regale, inclusiv cele militare oficiale. „Ei nu vor mai primi bani publici pentru îndatoririle regale”, se subliniază în comunicat.

„Cu binecuvântarea Reginei, cei doi vor continua să conducă mecenatele și asociațiile private. În timp ce nu vor mai putea reprezenta în mod oficial Regina, cuplul de Sussex a menționat în mod clar că tot ce vor face în continuare va fi în acord cu valorile Majestății Sale. Cuplul de Sussex nu va mai folosi titlurile regale în măsura în care nu vor mai munci în Familia Regală”, se mai arată în comunicat.

Reacția Reginei Elisabeta, după acord: Sunt în mod special mândră de Meghan

Într-un alt comunicat de presă, regina Angliei spune că, după „multe luni de conversații și alte discuții recente”, este „mulțumită că împreună am găsit o cale constructivă și încurajatoare pentru nepotul meu și familia lui”. Harry, Meghan și Archie vor rămâne mereu membri iubiți ai familiei”, se mai arată în comunicat.

„Recunosc provocările prin care au trecut în ultimii doi ani și îi sprijin în dorința lor de a duce o viață independentă. Vreau să le mulțumesc pentru munca depusă în întreaga țară, în Commonwealth și în alte locuri și sunt în mod special mândră de Meghan pentru cât de rapid s-a integrat în familia noastră. Este dorința întregii noastre familii ca acordul de astăzi să le permită să înceapă o viață nouă, cu bucurii și liniștită”, a mai transmis suverana.

Amintim că în data de 8 ianuarie 2020, Prințul Harry și Ducesa Meghan Markle au anunțat că renunță la rangul de membri „seniori” ai Casei regale britanice.

Sursa: digi24.ro.

Vezi și: La ce au renunțat Ducii de Sussex după „Megxit” (Foto)