Doctorul Komarovskiy este activ pe canalul său de youtube, mai ales în acestă perioadă, și oferă informații utile cu privire la COVID-19. În ultimele saptămâni medicul vorbește doar la acest subiect. Specialistul își dorește ca populația să fie informată corect și să nu creadă miturile care circulă acum pe internet.

Pe 17 martie Komarovskiy a publicat un video: „25 de răspunsuri despre coronavirus”. În doar o zi filmulețul  a acumulat aproape două milioane de de vizualizări. În acest episod specialistul a vorbit despre influența medicamentelor asupra infecției și despre regimul corect de carantină pe care trebuie să îl urmăm.

Medicul a vorbit și despre relațiile sexuale în acest context. 

Din spusele lui Komarovskiy nu a fost dovedită transmiterea virusului pe cale sexuală, dar să nu te infectezi în timpul actului este foarte greu și asta din cauza sărutului. Medicul recomandă să evităm săruturile în această perioadă.

„Va trebui să vă străduiți ca în timpul actului sexual să nu contactați membranele mucoase ale părților superioare ale corpului”, explică medicul.

Cu toate acestea Komarovskiy a spus că nu este nevoie ca cuplurile să se limiteze când vine vorba despre relațiile intime.

Acum, pe Internet, puteți găsi o mulțime de poziții în timpul cărora contactul față în față este exclus. În general, carantina este un moment convenabil pentru creșterea natalității. Faceți concluziile corecte din această situație!”,  a încheiat doctorul. 

La ce alte întrebări a răspuns medicul, vezi în video-ul de mai jos:

Citește și: Totul despre coronavirus de la medicul Komarovskiy: „Bărbații care fumează mult se îmbolnăvesc mai des și mai grav” (Video)

Distribuie articolul: