Sexul este o fereastră spre înţelegerea adevăratei stări emoţionale a unui bărbat. Psihologul Brandy Engler, autorul volumului „Bărbaţii de pe canapeaua mea: Poveşti adevărate despre sex, dragoste şi psihoterapie”, a descoperit că modul în care bărbaţii se comportă în dormitor poate fi relevant în ceea ce priveşte nivelul emoţional al acestora.

Iată câteva dintre cele mai întâlnite tipare:
„Multe femei presupun că bărbaţii au nevoi biologice care trebuiesc satisfăcute şi asta determina întreagă lor motivaţie pentru sex. Cu toate acestea bărbaţii sunt adesea învăţaţi că este normal că mai degrabă să-şi exprime sexualitatea decât starea emoţională şi prin urmare proiectează tot felul de lucruri când sunt în dormitor, fără că măcar să-şi dea seama de asta”, argumentează Engler.

Spre exemplu, dacă un bărbat se simte lipsit de putere în relaţia voastră, poate după ce şi-a pierdut slujba şi nu mai aduce bani în casă, ar putea să fie mai agresiv în pat.

Dacă observi că şi-a schimbat comportamentul între cearşafuri, deschide o discuţie în afară dormitorului pentru a înţelege mai bine dacă se simte neajutorat în legătură cu vreunul dintre aspectele relaţiei voastre.

Astfel de convorbiri va ajută pe amândoi să rezolvaţi problemele înainte că acestea să devină mai mari.

1. Cere şi ţi se va da

„Foarte multe femei nu ştiu că mulţi bărbaţi nu se pot abandona plăcerii de a face dragoste pentru că vor atât de mult să-şi satisfacă soţiile. În societatea modernă există multă anxietate în legătură cu sexul, cu bărbaţii stresaţi să-şi urce iubitele pe culmile plăcerii, în vreme ce multe femei îşi susţin sus şi tare dreptul de a cere şi de a primi plăcere”, spune Engler.

Ai observant că ai tendinţa de a fi pasivă în dormitor şi să-l laşi pe el să facă totul? Nu-l face pe el responsabil pentru satisfacerea ta. Încearcă să nu mai analizezi totul şi concentrează-te pe trăirile şi senzaţiile care te asaltează, fără să-ţi faci griji despre ce vei face tu sau soţul tău.

Astfel, în mod subtil, îi vei transmite că nu-l judeci, ceea ce îl va ajută să se relaxeze şi aşa va veţi bucură din ce în ce mai mult de plăcerile dragostei.

2. Dacă vrea mai mult sex decât în mod obişnuit – este modalitatea lui de a ajunge la tine

Dorinţa excesivă de sex a unui bărbat poate fi mai mult emoţională decât fizică. La bărbaţii care încep să vrea să facă dragoste în fiecare noapte, s-ar putea că nu hormonii să fie vinovaţi, ci un sentiment de axietate în legătură cu conexiunea dintre parteneri.

Ei simt nevoia de dovezi care să le demonstreze că încă sunt iubiţi.

Fă-l să se simtă iubit trimiţându-i sms-uri în care îi spui cât de mult îl doreşti. Sau fă-i o supriză, precum să-i pregăteşti cină lui favorită.

3. Nu kilogramele acumulate după naştere îl fac să nu mai vrea să faceţi sex

Este un lucru obişnuit că un bărbat aflat într-o căsnicie de lungă durata să dea vină pe kilogramele în plus ale soţiei sale pentru lipsa să de dorinţa sexuală, adevăratul motiv este că se simte dezamăgit de relaţia sa.

„Deşi susţine că nu se mai simte atras fizic de soţia să, de fapt în spatele decizie sale se ascunde multă supărare”, spune Engler.

Dacă bărbatul îşi exprimă emoţiile prin sex, este mai natural pentru el să-şi sexualizeze problemele, decât să caute mai adânc şi să afle adevărată sursă a dezamăgirii lui.

De fapt, nu cele câteva kilograme pe care le-ai luat în ultima vreme îi scad libidoul.

Mai degrabă simte că bebeluşul ţi-a acaparat toată atenţia şi că tu nu mai ai suficientă enegrie şi pentru el. Soţul tău va fi lângă ţine mult timp după ce copii au crescut, aşa că nu aştepta prea mult pentru a investi şi în relaţia voastră.

Din când în când poţi lasă copiii la bunici astfel încât voi doi să încercaţi să va reconectati.

4. Faptul că te-a înşelat nu înseamnă că nu te mai iubeşte

Doar pentru că el a mers la altă femeie nu înseamnă că nu mai simte nimic pentru ţine. „Un bărbat nu înşeală pentru că este ceva în neregulă cu soţia să, ci pentru nevoile lui interne, astfel îşi demonstrează lui însuşi că are succes şi la alte femei”, a subliniat Engler.

„Mulţi bărbaţi se plâng că nu se simt apreciaţi”. Lasă-i câteva cuvinte pe masă din bucătărie sau pe poliţa de la baie în care să-i spui cât de mult îl iubeşti şi cât de fericită eşti cu el. În acest mod îţi securizezi relaţia, iar el nu va merge în altă parte doar pentru a-şi satisface orgoliul.

sursa: sfatulparintilor.ro

Citește și: Ce își doresc bărbații în pat, dar nu îți pot spune!

Distribuie articolul: