Ce zici dacă înlocuiești rețetele din carne cu o rețetă delicioasă de somon la cuptor? Se prepară ușor și e un răsfăț gustativ pentru toată familia.

Ingrediente 

  • 4 bucăți de somon
  • 1 lămâie
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • piper măcinat
  • 1 bucățică ghimbir (cam cat 2-3 degete mari)
  • 1 lime
  • 3-4 caței de usturoi
  • sare

 

 

Mod de preparare

Se spală citricile și se răzuiesc pe cea mai fină parte a răzătoarei, după care se stoarce sucul din ele. Ghimbirul se curată de coajă folosind un cuțit, după care miezul se dă tot pe răzătoarea mică. Dacă aveți pielea sensibilă, folosiți niste mănuși de cauciuc pentru că ghimbirul este foarte puternic și vă vor ustura mâinile. Mai rămâne acum să curățați cățeii de usturoi și să îi zdrobiți. Într-un castron se pun toate ingredientele: coaja de lime și de lămâie, usturoiul și ghimbirul, uleiul, zeama de la citrice și condimentele (sare și piper după gust), și se amestecă bine. Bucățile de somon se spală bine și apoi se pun în vas și se acoperă bine cu conținutul obținut. Lăsați somonul în marinadă la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

După ce pestele a stat suficient la marinat, se pornește cuptorul la 180-220 grade Celsius și se pregătește tava/grătarul. Dacă peștele nu are piele pe nicio parte atunci e bine să puneți sub el și niște hârtie de copt pentru a nu se lipi. Curăță cu mâna bucățile de somon astfel încât să nu mai aibă coajă de citrice pentru că aceasta este amăruie.

Ține somonul la cuptor cca. 45 de minute, însă timpul de coacere poate varia în funcție de grosimea peștelui, de gradul de coacere pe care îl preferați și de tipul cuptorului.

Sursa