Audrey Hepburn – Una dintre cele mai celebre artiste a perioadei de aur a Hollywood-ului. Șarmul ei rămâne în continuare un mister. Ochii ei migdalați și bretonul de păpușă i-au conferit o notă de eleganță și frumusețe naturală care nu este deloc ușor de egalat sau poate chiar imposibil. 

Îți prezentăm 7 dintre secretele ei de frumusețe – sunt sfaturi legate nu doar de frumusețea exterioară, ci și de încrederea în sine și arta îmbătrânirii frumos.

„Pentru buze frumoase, rostește doar cuvinte blânde”, a spus ea la un moment dat.

Într-un interviu pentru Yahoo, fiul ei Luca Dotti a dezvăluit câteva dintre perlele de înțelepciune ale mamei sale, după lansarea în 2015 a cărții sale, Audrey at Home: Memories of My Mother’s Kitchen, un volum in care a adunat rețetele artistei și care a inspirat producția unui serial ce va fi lansat în 2020.

1. Hidratarea obligatorie

Prima ei regulă e simplă. Hidratează-te pentru a-ți regenera pielea și a hrăni celulele, singurul lucru care ajută pielea să se mențină proaspătă și plină de vitalitate.

2. Adora cartofii

„Cartofii erau pâinea ei cu unt, preferații ei”, a spus Luca. Scăzuți în grăsimi, cartofii sunt bogați în vitamina C, antioxidanți și magneziu, toate acestea contribuind la o piele strălucitoare.

3. Consuma fructe și legume sezoniere

Fiul ei a mărturisit că Audrey Hepburn cutreieră piețele pentru a cumpăra fructe și legume în sezon. Iarna favoriza fructele și legumele bogate în minerale și vitamina C. Vara, având în vedere că organismul consuma mai puțină energie dar pierde mai multă apă, legumele zemoase, pline de apă, se aflau în capul listei sale de cumpărături.

4. Era mândră de vârsta ei

„Nu-i era deloc frica să îmbătrânească. Normal că se plângea de riduri și de părul alb, dar s-a bucurat din plin de anii ei de maturitate.”

5. Mânca foarte puțină carne

„Consumă carne, dar foarte puțin, în doze mici.” Veganismul e în prezent mai popular ca niciodată, ceea ce ne dovedește încă o dată că Audrey Hepburn a făcut alegeri înainte ca aceastea să se transforme în trenduri mondiale.

6. Ochii mari, de căprioară, erau look-ul ei semnătura

Pentru a obține efectul de gene false, makeup artistul lui Audrey, Alberto De Rossi, îi definea genele cu o pensetă, una câte una, înainte de a le da un strat generos de mascară.

7. Și-a comprimat moștenirea de frumusețe într-un parfum celebru

Faimosul parfum Interdit de la Givenchy a fost creat în 1957 cu ajutorul actriței și numele a venit de la celebra ei exclamație, „Mais je vous l’interdis” (Dar vă interzic, n.r.).

Distribuie articolul: