Dacă ți se pare că astrologia clasică nu e pentru ține, atunci poate te-ar tentă să încerci să descoperi ce este astrologia vedică și dacă ți se potrivește.

Își trage numele din cuvântul sanscrit „jyoti” care înseamnă lumina.

Astrologia vedică, cunoscută sub numele de „Jyotisha”, își trage numele din cuvântul sanscrit „jyoti”, care înseamnă lumina. Se consideră că este o cale de a-ți ilumina viață, oferindu-ți informații despre trecut și prezent pentru a-ți arată ce fel de om ar trebui să fii. Astrologia vedică este concentrată mai mult spre viitor, comparativ cu orientarea „prezența” a astrologiei occidentale. Cunoașterea propriei tale astrologii vedice îți poate oferi indicii despre alegerile pe care le vei face în viață.

„Scoate în evidență energiile care acționează în viață cuiva, luând în calcul și personalitatea respectivei persoane. Personalitatea dictează felul în care persoană va naviga prin viață și cum este ea construită din punct de vedere emoțional, fizic și spiritual”, a explicat Tracy Atkinson, astrolog vedic.

 O altă diferența importantă între cele 2 astrologii este aceea că astrologia vedică examinează și anumite conjuncții ale planetelor.

“Folosim yogas, adică anumite combinații ale planetelor care ne indică bogăția, puterea, abilitatea de creștere, interesul pentru învățare și așa mai departe”, a continuat Atkinson. Dar cea mai mare diferența este aceea că astrologia vedică folosește zodicul sideral, care este deviat cu câteva grade față de cel occidental. Cum? De ce?

Acum mii de ani, când au fost puse la punct conceptele astrologiei, a existat un consens asupra locurilor unde se găsesc constelațiile. Însă, de atunci, poziția Pământului s-a modificat cu aproximativ 24 de grade. Ceea ce înseamnă foarte mult. Astrologia vedică folosește o harta fixă și ia în calcul diferențele matematice, în vreme ce astrologia occidentală este un zodiac în mișcare. De aceea sunt atât de diferite aceste două astrologii. 

Iată cum arată tabloul zodiacal în astrologia vedică:

Berbec (Mesha): 12 aprilie – 13 mai;

Taur (Vrishaba):  13 mai – 13 iunie;

Gemeni (Mithuna): 13 iunie – 14 iulie;

Rac (Karkata): 14 iulie – 15 august;

Leu (Simha): 15 august – 15 septembrie;

Fecioara (Kanya): 15 septembrie – 15 octombrie;

Balanță (Tula): 15 octombrie – 14 noiembrie;

Scorpion (Vrishchika): 14 noiembrie – 14 decembrie;

Săgetător (Dhanus): 14 decembrie – 12 ianuarie;

Capricorn (Makara): 12 ianuarie – 11 februarie;

Vărsător (Kumbha): 11 februarie – 13 martie;

Peșți (Meena): 13 martie – 12 aprilie.

Ce s-a întâmplat? Ai fost toată viață în zodia Taur și acum brusc nu mai eșți? Dacă vei urmări coordonatele zilei tale de naștere s-ar putea să descoperi multe lucruri care ți se potrivesc, chiar dacă nu mai eșți în zodia de care ai aparținut până acum.

Astrologia vedică are multe nuanțe și fațete și merită să le explorezi, mai ales dacă ți se pare că horoscopul tradițional nu are nicio legătură cu ce ți se întâmplă ție. Sau dacă vrei să afli când este cea mai potrivită zi în care să organizezi următorul eveniment mare din viață ta.

Sursa

Distribuie articolul: