Dacă vrei să-ți menții sănătatea și organismul într-o formă bună, vezi mai jos câteva mâncăruri pe care ar fi mai bine să le eviți la cină.

Cina gata pregătită de la supermarket (semifabricatele)

Nu este loc de dubii, semifabricatele îți pot fi de mare ajutor când nu ai timp să gătești cina. Dar, totuși, este cazul să-ți amintești că anume aceste produse congelate conțin doze considerabile de sodiu, săruri și conservanți. Nu merită să-ți mai amintim și de alți aditivi dubioși prezenți în compoziția multor alimente procesate, care cu siguranță nu pot fi numite benefice pentru sănătatea și organismul tău. Dacă chiar nu ai timp să pregătești cina, e mult mai sigur să-ți comanzi cina de la un restaurant de încredere.

Burgeri, Pizza și cartofi prăjiți

Iubitorii de burgeri și cartofi prăjiți sunt sfătuiți să mănânce aceste feluri de mâncare în timpul zilei ( în restaurante bune, astfel încât produsele să fie de înaltă calitate), dar să cinezi cu astfel de mâncare nu este cea mai bună idee. Pizza și burgerii sunt alimente bogate în calorii care ar putea cu ușurință să se reflecte ulterior și asupra siluetei tale. Iar diversitatea de sosuri pe care le consumi în asociere cu acestă mâncare, de obicei, au multe calorii, zahăr și tot felul de coloranți.

Paste cu sos, cu mult sos!

Adori bucătăria italiană și crezi că pastele sunt opțiunea ideală pentru cină? Noi însă îți sugerăm să ții cont de mai mulți factori atunci când pregătești paste, pentru cină. În primul rând, pentru ca pasta să nu să se reflecte asupra kilogramelor, alege una care este obținută din grâu dur – produsele din grâu moale pot să conțină coloranți și carbohidrați rafinați, pe care organismul îi transformă în zahăr. În al doilea rând, acordă atenție sosurilor. Seara nu trebuie să mâncați paste cu mult sos – majoritatea sosurilor pe care le găsește pe rafturile magazinelor conțin o porție impresionantă de zahăr, de aceea este mai bine să pregătești sosul preferat pentru paste, acasă.

Bucate picante

Mâncarea picantă, fără îndoială, poate fi benefică (îmbunătățește metabolismul și ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare). Totuși, pentru a obține un maxim beneficiu de la alimentele picante este mai bine să le consumi în timpul zilei. Dacă mănânci seara iute, chiar înainte de culcare, riști să-ți înrăutățești calitatea somnului. Alimentele picante pot crește temperatura corpului și pot provoca disconfort stomacal, mai ales dacă nu ții cont de cantitatea consumată.

O porție mare de rolluri

Poți fi surprinsă, dar rollurile și sushi sunt destul de bogate în calorii. Prin urmare dacă nu vrei să aduni calorii în plus, mai bine evită consumarea acestora seara. Dacă totuși nu ești gata să renunți la aceste delicatese, poți opta pentru o porție mică pe care să o combini cu o salată proaspătă. De asemena, fii atentă la compoziția rollurilor. Este mai bine să alegeți rolluri cu orez brun, bogat în fibre și să eviți rollurile cu maioneză.

Chipsuri, nachos și alte gustări

Acestea se află în lista celor mai dăunătoare produse pentru organism. Conțin mult zahăr, sare, intensificatori de arome și gust, coloranți, precum și carbohidrații nocivi pot fi prezenți în componența acestor produse. Seara, în mod special, ar fi mai bine să refuzi să le consumi.

Sursa: Glamour.ru

Distribuie articolul: