Mark Stam, artistul originar din stânga Nistrului care face furori peste Prut, declară că, pe lângă muzică, o altă pasiune a sa mai recentă îi aduce foarte multe satisfacții: cititul. „M-a captat foarte mult această activitate, mai ales că nu eram un mare cititor înainte, în copilărie”, mărturisește el. Însă, cu timpul, și-a dat seama că îi place să descopere cât mai multe cărți și poveștile pe care acestea le ascund.

Recunosc, la început am pornit pe acest drum spunându-mi <tu iei cartea asta și o citești până la capăt>. Dar, cu timpul, pe măsură ce înaintam cu lectura, mi-am dat seama că este foarte fain. Așa am descoperit că îmi place mult lumea aceasta a cărților și a cititului și, în plus, are un impact foarte puternic asupra minții, asupra vocabularului, a imaginației… Mă ajută inclusiv în zona de compoziție muzicală”, declară artistul.

Una dintre cărțile preferate de până acum a fost „Portretul lui Dorian Grey”, iar în prezent citește „Momentul nostru infinit”, de Lauren Myracle. Spune că ar vrea să-și diversifice lecturile din ce în ce mai mult, astfel că „îmi propun ca următoarea carte să fie din zona filosofiei și să îl citesc pe Friedrich Nietzsche, iar după aceea să abordez cărți de psihologie, SF și din domeniul neuroștiințelor. Printre altele, mi-ar plăcea foarte mult să citesc și cărți de critică literară”. Cu acest plan stabilit, Mark citește în fiecare zi, cel puțin o oră, spunând că acesta este timpul minim necesar pentru a acumula informațiile.

Din luna iulie, Mark Stam va putea fi văzut și auzit live în cluburile din România: în Arad, Timișoara și în București. Până când artistul nu a anunțat un concert la Chișinău sau Tiraspol.

Distribuie articolul: