Bucatele din cartofi sunt, probabil, cele mai populare pe mesele noastre. Puțină fantezie și condimente potrivite și iată că cină delicioasă e gata! Uneori parcă ne dorim ceva deosebit – o operă culinară care ar putea fi servită și la o masă festivă.

Pentru aceste ocazii, noi vă recomandăm să încercați cartofii copți în fâșii de bacon, cu sos minunat de smântână. Amatorilor gustului de cașcaval le propunem să taie cartoful în jumătate, iar în mijloc să adauge o felie de cașcaval, apoi să-l învelească în bacon.

Ingrediente

8 cartofi

300 grame de bacon;
25 grame de unt;
2 linguri de ulei;
1 lingură de făină;
250 ml supă de carne;
100 ml de smântână;
2 linguri zeamă de lămâie;
sare și piper negru măcinat – după gust.

Cum se prepară?
Spălați cartofii și fierbeți-i în coajă, descojiți-i după ce se răcesc. Tăiați baconul fâșii lungi și subțiri. Înfăşurați fiecare cartof cu câte două fâşii de bacon și așezați-i pe tava de copt unsă cu unt. Încingeți cuptorul până la 200°C și coaceți cartofii timp de 10 minute.

Pregătiți sosul.
Încălziți untul, adăugați făina, amestecând continuu, turnați supa și aduceți sosul până la punctul de fierbere. Luați sosul de pe foc și adăugați smântâna, zeama de lămâie, sarea și piperul. Scoateți cartofii, turnați sosul deasupra și coaceți-i încă 15 minute.

Serviți mâncarea fierbinte și decorată cu verdeață tocată. Acești cartofi înveliți în bacon sunt suculenți și sățioși, în comparație cu cei copți după rețeta clasică.

Citește și: Frigărui din somon cu unt și usturoi! Răsfață-te cu acest deliciu deosebit (Foto)

Distribuie articolul: