Cristina Culicinschii a fost cucerită de lâna merinos atunci când a văzut imagini cu plapume din acest material la cineva. Este omul planurilor puse pe foaie și implementate profesionist, așa că și-a luat pasiunea în serios și depune zilnic eforturi pentru ca orice parte din procesul de creare, informare sau livrare a produsului finit – plapume din lână naturală – să fie o experiență unică pentru client. Cât de greu este pentru o contabilă să țină contul ochiurilor împletite, de ce plapume și de ce lâna merinos, ne-a spus chiar ea.

Strict handmade

Steve Jobs spunea într-un discurs de-al sau despre „unirea punctelor din viață”… Cred ca tot ce se întâmplă cu noi nu e în zadar și, pe parcursul vieții, undeva se răsfrânge. S-a întâmplat și cu mine astfel. Am învățat să împletesc și să croșetez la școală. Practic toate fetele la lecțiile de educație tehnologică coseau, eu croșetam! Croșetam însă mai mult pentru că trebuia să merg la olimpiada. Nu Vroiam!!! Asta nu era la modă. Însă m-am întors de la concurs cu locul doi și probabil nu degeaba. Acum mi-am pus la punct tehnica privind tutoriale pe YouTube – e ceva între împletit și croșetat. Strict handmade.

Îți dai seama că merită efortul

Am vazut o plapumă din lână la un vlogger străin și mi-am zis că vreau și eu una, însă mi-am dat seama că sunt destul de costisitoare și plapumele și lânița. Am lăsat un pic ideea, însă de fiecare dată când citeam despre proprietatile plapumelor, ma convingeam că își merită și efortul și prețul. Mi-am pus drept scop să aduc măcar un kilogram de lână merinos și să îi fac o plapuma baiețelului meu, care era încă în burtică.

Vreau să aduc căldura, la propriu

Filosofia Butterfly’cik face parte din „unirea punctelor din viață”. Îmi plac fluturașii! Încerc să dezvolt un brand care aduce căldura și confortul în casă, să aduc locuinței un accesoriu care nu are termen de valabilitate. Prima mea plapumă a fost 45 x 60 cm – perfectă pentru o ședință foto newborn, căruț ori sanie. Trebuia testată și purtată ca să mă conving că într-adevăr menține căldura, dar nu supraîncălzește, că nu îmbibă ușor murdăria, ca are un efect terapeutic și garantează confort și somn sănătos. Următoarea cumpărătura deja a fost mai mare, pentru a avea ceva în stoc.

Știu că fac un produs de răsfăț

Pentru ca sunt contabil de profesie, am reușit să analizez cum se fac afacerile în Republica Moldova, având și o facultate în Business și Administrare, am combinat teoria și practica. Sunt ferm convinsă că un produs ca al meu trebuie să știe foarte bine cererea și oferta. E un produs cu sinecostul destul de mare, nu e rezonabil să am stocuri mari, acum lucrez doar pe comenzi, până la 20 de zile comanda e gata, de la achitarea a 50 % avans. Mai știu că fac un produs din categoria mofturilor, pentru cei ce vor să se răsfețe după o zi grea, având colțișorul sau pentru citit acasă ori la vilă.

Doar meșterul va da căldură produsului

O afacere mare, care să includă producerea lânii și, respectiv, creșterea orilor de rasă merinos, prelucrarea lânii și desigur crearea plapumelor ar fi marele meu vis. Cred că o mașina de făcut asemenea plapume gigant nu există și nici nu e de dorit. Cine o să pună căldura în ele dacă nu meșterul care îi dă o formă? Încerc să fiu ți un meșter exemplar, și o mamă iubitoare, și o contabilă profesionistă: la trei mai greu găsești balanța, dar nu imposibil. Am deja în minte o idee ce mi-ar ușura procesul de împletire, în special pentru firul gigant.

 

Încerc să le câștig încrederea din prima discuție

Le povestesc clienților absolut tot, de la calități la ce „defecte” are o plapumă: până se obișnuiește, lasă puf, dar nu peste tot și nu mult timp. De fapt e normal, fiindcă însăși firul e pufos și nu e învârtit dur. Poate face scăieți, însă dacă nu i-ar face, nu ar fi naturală. Este și pentru asta o soluție, se scot ușor cu mâna. În procesul de creare e cel mai important să depui suflet. Și nu doar – în organizarea tuturor proceselor. Cred că cel mai bine poate promova un produs handmade cel care l-a creat, iar asta e la fel o muncă imensă.

 

Soțul și mama mea mă susțin cel mai mult

Încearcă să interzici ceva unei femei însărcinate ca să vezi de ce este în stare – e cazul meu. Soțul mi-a inspirat ideea că, dacă ratez, oricum rămânem cu ceva și asta mi-a dat încredere. Iar copilul mi-a dat aripi! Probabil cel mai dificil moment este să am clienți mulțumiți, să corespund așteptărilor, să pot mereu surprinde cu ceva „călduț”. Muncesc mult zi de zi pentru asta și sunt sigură că voi reuși.