Ce vă doare? Aceasta este întrebarea pe care am adresat-o cetățenilor în ajunul zilei mondiale de luptă împotriva durerii, marcată anual pe 11 octombrie. În timp ce unii suferă de durere fizică, alții se declară copleșiți de durere sufletească, scrie AGORA.

Durerea fizică este unul dintre principalele motive pentru care cetățenii ajung la spital. Moldovenii pe care i-am întâlnit în apropierea instituțiilor medicale se plâng de dureri de cap, probleme la rinichi sau diabetul zaharat.

Totodată, o bună parte dintre cei intervievați s-au arătat îndurerați din cauza problemelor sociale, invocând corupția, nedreptatea și sărăcia.

„Ne doare sufletul pentru popor, pentru țara noastră”, au spus studenții pe care i-am întâlnit la intrarea în clădirea Universității de Medicină.

Ziua mondială de luptă împotriva durerii, marcată pentru prima oară în anul 2004, e sărbătorită anual pe 11 octombrie. Ideea acestei zile a luat naștere de la inițiativa participanților la Congresul de Oncologie, desfășurat la Istanbul, și a președintelui Asociației Mondiale de Studiere a Durerii.