Nimănui nu-i plac petele inestetice apărute pe piele. Indiferent de locul apariției acestora, fațămâini sau piept, petele pigmentare sunt destul de încăpățânateînsă pot fi atenuate cu ajutorul unor remedii naturale, care aduc numai beneficii pielii tale. 

Cel mai important lucru este  aceste ingrediente nu au contraindicațiiașa  nu pierzi nimic testându-le eficacitatea pentru petele pigmentare. Indiferent de cauza apariției lor (acnee, stat la soare fără protecție), îți poți recupera aspectul uniform al pielii încercând și câteva remedii naturale. Aplică-le cu regularitate și vei obține rezultatele dorite în timp, menționează Andreearaicu.ro.

Iatăașadar, ce remedii naturale pentru pete poți  folosești:

1. Folosește papaya pentru a-ți exfolia pielea

Papaya este cunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătății întregului organism, motiv pentru care este recomandat în foarte multe rețete. Însă de ce să nu te bucuri și altfel de proprietățile sale miraculoase? Dacă îți dorești o piele sănătoasă, curată și uniformă, folosește papaya pentru exfoliere. Deoarece are un conținut bogat de acizi, acest fruct poate înlocui cu succes un exfoliant din comerț. Pentru a te bucura de beneficiile acestui fruct, este suficient să îl pasezi într-un bol, apoi să îl aplici precum o mască direct pe zonele afectate. Pielea trebuie să fie curată. După ce a acționat, poți să îndepărtezi masca folosind puțină apă caldă și mișcări circulare.

2. Folosește turmeric pentru a uniformiza tonul pielii

Turmericul este cunoscut din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale miraculoase. Este folosit în India și în foarte multe părți din America Centrală, cât și în diferite zone subtropicale. Pe lângă proprietățile sale antiinflamatorii, turmericul este folosit și în îngrijirea pielii. Dacă vrei să te bucuri de beneficiile sale și să folosești remedii naturale pentru petele întunecate, este suficient să amesteci o parte de pudră de turmeric și o parte de miere de albine. Dacă dorești, poți să adaugi și puțină zeamă de lămâie. Aplică precum o mască mixtura obținută, așteaptă câteva minute să acționeze, apoi clătește cu apă caldă.

3. Estompează petele cu ulei de migdale

Un alt ingredient folosit atât în bucătărie, cât și în îngrijirea pielii este uleiul de migdale. Este recomandat să eviți uleiul pentru gătit, deoarece acesta are mai puține proprietăți. Pentru estomparea petelor pigmentare folosește un ulei de migdale presat la rece, ce conține vitamine și minerale. Vitamina E are numeroase beneficii asupra sănătății pielii, iar mineralele care se găsesc în uleiul de migdale ajută la atenuarea petelor.

4. Consumă roșii pentru a reduce efectele expunerii la soare

Pe lista cu remedii naturale pentru petele pigmentare se află și roșiile. Potrivit unui studiu realizat în 2014, persoanele care au consumat zilnic 55 de miligrame de pastă de tomate cu ulei de măsline au avut o piele mult mai sănătoasă și au redus considerabil efectele expunerii la soare. De ce sunt recomandate roșiile pentru sănătatea pielii? Aceste fructe sunt bogate în licopen, un antioxidant care are numeroase beneficii. Nu obișnuieșți să consumi roșii? Optează pentru grapefruit roz, pepene roșu sau ardei roșii.

5. Menține-ți pielea sănătoasă cu vitamina C

Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, vitamina C este cel mai puternic remediu pentru diminuarea petelor pigmentare. Nu numai că estompează petele, ci și împiedică formarea altor pete noi. În timp ce unele persoane preferă să aplice vitamina C direct pe piele, folosind zeamă de lămâie, altele preferă să se bucure de beneficiile acestei vitamine consumând fructe. Consumă cu regularitate fructe și legume bogate în vitamina C și te vei bucură de o piele sănătoasă și frumoasă!

Sursa: Andreearaicu.ro.

Foto: Pexels