Cu toții ne dorim armonie în relația de cuplu, cu toate acestea lucrurile pot merge mai „strâmb” uneori, ceea ce cauzează adevărate căderi de dispoziție. Chiar dacă ai putea să ai tendința să-ți acuzi partenerul în toate neînțelegerile, uneori cauza care face ca lucrurile să nu meargă prea bine în relație ar putea să se ascundă chiar în tine. 

Dedici prea mult timp activităților din afara cuplului 

Toți specialiștii în relații recomandă ca fiecare dintre parteneri să aibă un timp dedicat lui însuși. Este excelent dacă amândoi aveți hobby-uri, prieteni diferiți și activități separate. Acest lucru va aduce împlinire personală și chiar poate consolida relația de cuplu.

Totuși, atunci când petreci foarte mult timp în afara cuplului, este posibil te depărtezi de partener fără realizezi. O relație sănătoasă și împlinită are nevoie de timp și atenție. Dacă tu și iubitul tău petreceți împreună doar câteva minute pe zi, nu veți putea crea o legătură strânsă, care aducă satisfacție și fericire.

Ai senzația că îl poți schimba pe cel de lângă tine

Tu suporți chiar și atunci când sunt enervantă, iar eu trec peste detaliile care nu îmi sunt neapărat pe plac”. Compromisurile sunt absolut normale într-o relație sănătoasă. Până la urmă, o legătură specială nu vine ca atare, ci se construiește prin efortul ambilor parteneri.

Dacă tu tot încerci îl schimbi pe iubitul tău și te întrebi de ce ești nefericită în relație, aici este răspunsul. Cu cât încerci iți impui punctul de vedere și încerci îl înveți cum trebuie fie, cu atât el se îndepărta, iar tu vei rămâne cu din ce în ce mai multe frustrări și nemulțumiri.

Schimbăți perspectiva și încearcă închizi ochii când vine vorba despre micile imperfecțiuni. Vei vedea cum satisfacția ta va crește semnificativ!

Ai grijă de toată lumea, mai puțin de tine

Dai cele mai bune sfaturi și ești cel mai bun sprijin pentru toți cei din jurul tău, dar cu tine cum rămâne? De cele mai multe ori, când vrei ai grijă de toată lumea, te neglijezi pe tine. Iar atunci când nevoile tale nu primesc atenție, este normal nivelul tău de satisfacție cu privire la viață personală fie din ce în ce mai scăzut.

Când ești extrem de stresată și cu gândul în alta parte, nu mai ai resursele necesare pentru a fi focusată pe relația ta și pe modurile în care ai putea o îmbunătățești. Așadar, fii mai prezentă și conștientă de ceea ce iți cere sufletul tău!

Sursa: Kudika.ro