Carantina este timpul potrivit pentru a-i bucura pe cei dragi cu bucate deosebite, dar ușor de pregătit! Rețeta care o propunem astăzi este extrem de ușoară, iar rezultatul final este delicios, în special pentru copii! Pregătim marmelade!

Ingrediente:

  • 200 ml de suc de portocale;
  • 30 g gelatină, ce se dizolvă rapid;
  • 2 linguri de masă cu zahăr sau miere.

Sucul poate fi proaspăt stors sau procurat, mai bine să puneți accent pe suc pentru copii ce are conținut de zahăr scăzut sau deloc. De asemenea puteți folosi sucul din orice fruct doriți, dar să nu uitați, cu cât mai acrișor este fructul, cu atât mai mult zahăr veți adăuga.

Modul de preparare:

  1. Sucul se toarnă într-o cratiță și se adaugă gelatina, zahărul/mierea.
  2. Toate ingredientele se amestecă și se pune cratița pe foc, dar nu se lasă să dea în clocot!
  3. După ce ingredientele s-au omogenizat și masa a devenit fierbinte, scoatem cratița de pe foc.
  4. În timp ce preparatul se răcește un pic, pregătim formele (cel mai bine când acestea sunt din silicon).
  5. Turnăm masa obținută în formele pregătite și le punem în frigider pentru 1-2 ore sau în congelator pentru 25 de minute.
  6. După ce marmeladele le-am scos din forme, le putem înfrumuțesa cu nucă de cocos.

Poftă bună!

Foto: Arhiva personală

Distribuie articolul: