Sigmund Freud este un om foarte cunoscut mai ales în calitate de fondator al școlii psihologice de psihanaliză. Despre el uneori se spune că a găsit cheile către inconștientul omenesc.

Se pare că el a înțeles în ce constă drama sufletului omenesc și de ce este nevoie pentru a-l vindeca. Redacția noastră a făcut o selecție cu 18 maxime semnate de Sigmund Freud în care s-ar putea să găsiți sfaturile de care aveți nevoie pentru a vă înțelege mai bine și a scăpa de anxietate.

– Taina sufletului omenesc e cuprinsă în traumele psihice din copilărie. Căutați aceste drame pentru a avea vindecare.

– Unicul om cu care ar trebui să vă comparați sunteți chiar dvs. în trecut. Și unicul om față de care trebuie să deveniți mai bun sunteți chiar dvs. în prezent.

– Voi nu încetați a căuta forțe și încredere în exterior, iar căutările trebuie să fie în interior. Ele au fost acolo mereu.

– Fără îndoială problema anxietății este piatra din capul unghiului în multe probleme importante; rezolvarea ghicitorii anxietății va aduce lumină în toată viața psihică a omului.

– Nevroza este incapacitatea de a depăși nehotărârea.

– În relațiile de dragoste nu trebuie să vă miluiți unul pe altul, asta poate duce doar la înstrăinare. Dacă există greutăți, ele trebuie depășite împreună.

– Din nefericire emoțiile depresive nu mor. Ele sunt impuse să tacă. Dar ele continuă să-l influențeze pe om din interior.

– Nimic nu este întâmplător, toate au o cauză de bază.

– Într-un anumit sens ceea ce noi numim fericire se întâmplă în urma satisfacției unor necesități blocate un timp îndelungat.

– Omul care și-a iubit mama, are pe tot parcursul vieții un simț de învingător și de siguranță a câștigului, care de multe ori chiar duc la un succes real.

– Visele niciodată nu sunt despre lucruri neimportante; noi nu îngăduim ca lucrurile neînsemnate să ne tulbure în timpul somnului. Visele care par inofensive uneori se dovedesc a fi periculoase dacă ne ocupăm de interpretarea lor.

– Depresia este o frică congelată.

– Cât de curajos și încrezut devine omul care capătă siguranța că este iubit.

– Oamenii consideră că realitatea e nesatisfăcătoare, de aceea trăiesc într-o lume a fanteziilor, imaginându-și împlinirea tuturor viselor. O personalitate puternică pune aceste vise în practică, iar cea slabă continuă să trăiască în lumea sa, iar fanteziile sale se manifestă ca simptome ale diferitelor boli.

– Să fii absolut sincer cu tine însuți este un exercițiu bun.

– Derbedeii vin rar în ospeții la un om ocupat – muștele nu se apropie de oala care fierbe.

– Fericirea poate fi atinsă doar prin realizarea visului din copilărie.

Citește și: Psihologul rus Mihail Labkovskiy, sfaturi tranșante despre relații. „Orice femeie care stă numai acasă și se ocupă de gospodărie și copii, va degrada”

Distribuie articolul: