Ceaiurile nu fac minuni, în sensul direct al cuvântului, dar sunt de mare ajutor atunci când ne-am propus să dăm jos câteva kilograme. Elimină toxinele, reduc senzația de foame și îmbunătățesc digestia – sunt doar câteva proprietăți ale acestei băuturi. Află ce tipuri de ceai puteți consuma în parcursul vostru pentru silueta la care visați.

Atenție, însă, dacă v-ați obișnuit să beți ceai îndulcit, alături de biscuiți, o felie de tort sau alte dulciuri, ar trebui să renunțați la ele, în schimb puteți consuma fructe uscate și nuci.

Ceaiul verde –  este un tonic excelent și are și efect antidepresiv, ideal pentru momentele în care te simți pierdută și fără poftă de viață. Este bogat în antioxidanți, aminoacizi, teină, vitamine și minerale, ajutând la eliminarea toxinelor și apa din organism. Poți bea 2 căni pe zi, una dimineața și una în jurul prânzului.

Ceaiul de mentă – reduce senzația de foame si ajută digestia. Atenție însă la cantitate, fiindcă prea mult ceai de mentă poate cauza constipație! Bea doar 2 căni pe zi, la interval de câteva ore între ele.

Ceaiul de urzică – Infuzia din frunze uscate de urzică ajută la eliminarea toxinelor și a excesului de apă din țesuturi. Poți bea chiar și un litru de ceai pe zi, fiindcă efectul său purificator va completa cu succes eforturile pe care le faci în privința alimentației și sportului.

Ceaiul de soc – are un puternic efect detoxifiant, și este recomandat în special pentru proprietățile diuretice. Bea ceai de soc dacă ai probleme cu constipația din cauza dietei pe care o urmezi.

Ceaiul de ghimbir – stimulează eliminarea retenției hidrice, mai ales  dacă îi potențezi efectele prin alimentație și sport – înot, mers pe bicicletă, alergat. Pe lângă eliminarea celulitei, ceaiul de ghimbir reglează tranzitul intestinal, promovează eliminarea toxinelor si accelerează procesul metabolic. Se adaugă bucățelele de rădăcină de ghimbir în apa clocotită și se fierb timp de 3 minute, apoi se lasă acoperit timp de alte 5-10 minute și se poate servi pe tot parcursul zilei, în timpul meselor sau înainte de masă.

Sursa: Doc.ro

Foto: Pexels.com