Societatea contemporană este construită în baza proiecțiilor stereotipurilor din trecut, iar discriminarea, în orice formă de manifestare a ei, a devenit elementul ce unește sau dezbină grupurile sociale create în funcție de identitate, religie, clasă socială sau bunăstare, sex, vârstă și naționalitate. Justificând discriminarea în numele religiei sau moralității, influencerii de azi pot dezvolta tendințe pentru viitoarele interacțiuni sociale, iar politicienii pot autoriza necesitatea de restricționare a drepturilor fundamentale ale omului. Fundația Friedrich Naumann Romania și Moldova în parteneriat cu Teatrul Național SATIRICUS Ion Luca Caragiale și Teatrul M.A.D.E. prezintă zilele #BEFREE.

„Ne propunem să aducem în fața publicului 3 spectacole, de teatru și dans, în care este abordat individul ca și entitate socială provocând stereotipurile și discriminarea la care este supus în societatea moldovenească. În parteneriat cu Teatrul Național SATIRICUS Ion Luca Caragiale și teatrul M.A.D.E. (având un stil de artă revoluționar), prin intermediul spectacolelor prezentate publicului timp de 3 zile va fi pus în discuție subiectul nediscriminării. Spectacolele se vor desfășura în SALA MARE a teatrului Național SATIRICUS Ion Luca Caragiale, cu respectarea tuturor normelor de protecție.”

Accesul la eveniment este gratuit, iar intrarea este posibilă în baza unei înregistrări prealabile la numerele de telefon (022) 20 28 90 sau 069416078, CASA DE BILETE A TEATRULUI.

Agenda spectacolelor:

  1. 29 octombrie 2020, 18:30 – HAPPY END de Jeroen Van Den Berg, regie Vitalie Drucec
  2. 30 octombrie 2020, 18:30 – LIBERĂ, regie Ianoș Petrașcu, coregrafie Eugen Farguțu
  3. 31 octombrie 2020, 18:30 – PUȘTOAICA DE LA ETAJUL 13, SAU DRAGĂ SOCIETATE de Mircea M. Ionescu, regie Sandu Grecu

 

Încurajăm oamenii să fie DIFERIȚI și să vorbească LIBER.

#BEFREE contestă starea actuală din societate și luptă împotriva tiparelor actuale prin intermediul ARTEI. Scopul principal al evenimentului este sensibilizarea publicului asupra provocărilor cu care se confruntă societatea modernă și prejudiciile pe care le aduc stereotipurile din trecut în relațiile entităților sau grupurilor expuse social. Dorim să stimulăm interacțiunile sociale complexe, cu accept asupra identității umane și tratamentului egal, indiferent de naționalitate, ideologie sau arhetipuri. Arta ne oferă posibilitatea de a vorbi direct conștiinței umane, subliniind importanța interacțiunilor sociale dincolo de arhetipurile și prejudecățile desprinse din trecut.