În data de 17 septembrie, în cadrul Zilelor Americii la Căușeni, ambasadorul Kent Logsdon, însoțit de ministrul Culturii Sergiu Prodan au inaugurat Biserica Adormirea Maicii Domnului, care este restaurată prin intermediul Fondului Ambasadorilor pentru Conservare Culturală al Guvernului SUA în parteneriat cu guvernul Republilcii Moldova.

Ulterior, ambasadorul și invitații săi au dat startul Zilelor Americii la Căușeni și au invitat publicul să se bucure de eveniment și să afle mai multe despre proiectele de asistență ale Guvernului SUA de care a beneficiat regiunea.

Cel de-al treilea eveniment în cadrul Zilelor Americii a avut loc în data de 18 septembrie la Cahul. Înainte de eveniment, ambasadorul Logsdon s-a întâlnit atât cu primarul orașului Cahul, Nicolae Dandiș, cât și cu președintele raionului, Nicolae Dunas, pentru a discuta despre parteneriatul îndelungat și durabul al regiunii cu Statele Unite.

Ulterior, ambasadorul Logsdon a lansat evenimentul Zilele Americii în Piața Independenței, unde publicul moldovean de toate vârstele s-a bucurat de muzică americană, gustări și o proiecție de film, familiarizându-se, în același timp, cu rezultatele celor 30 de ani de prietenie între SUA și Moldova.

Celebrările Zilelor Americii vor continua în această săptămână la Edineț (23 septembrie), Bălți (24 septembrie) și Rezina (25 septembrie). Vă așteptăm!

 

 

 

Distribuie articolul: