Nistor Grozavu s-a retras din funcția de primar interimar al municipiului Chișinău în această dimineață. El a anunțat la ședința operativă a Primăriei că îi cedează fotoliul fostei directoare a companiei Gas Natural Fenosa.

Lucrurile s-au întâmplat în felul următor: Nistor Grozavu i-a numit în funcția de viceprimari pe Silvia Radu și pe consilierul municipal al PPEM Ruslan Codreanu. Deoarece Ruslan Codreanu a semnat o declarație prin care a refuzat să dețină interimatul de primar general, iar Grozavu a semnat o declarație prin care a anunțat că se retrage din funcţia de primar general interimar al Capitalei, în fotoliul de manager al municipiului Chișinău va ajunge o doamnă. Silvia Radu a candidat anterior la funcția de președinte al Republicii Moldova și s-a ales numai cu laude în această dimineață din partea lui Nistor Grozavu, care de astăzi revine la poziția de viceprimar.

„Doamna Silvia Radu, după mine, este o propunere foarte bună pentru a aduce modernitate şi eficienţă în managementul Primăriei. Dumneaei are o experienţă bogată, vine din zona tehnocrată şi cred că va aduce schimbări importante în activitatea instituţiei. Îi mulţumesc foarte mult pentru discuţiile pe care le-am avut până să accepte propunerea, dar în primul rând îi mulţumesc pentru că a acceptat să preia funcţia într-o situaţie de criză”, a menţionat Nistor Grozavu.

Menționăm că este o premieră când o femeie va gestiona treburile municipiului Chișinău, care în istoria sa a avut 36 de edili. Primăria municipiului Chișinău, denumită inițial „Duma orășenească”, a fost constituită în anul 1817. Cel mai longeviv primar a fost Carol Schmidt, care a administrat orașul timp de 26 de ani.

Vezi și: Tot ce nu știai despre Silvia Radu, proaspătul primar interimar de Chișinău