<În ajunul Zilei Naționale a Vinului, la punctele de trecere a frontierei s-a înregistrat o creștere a numărului a fluxului de trecători. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 53 de mii de traversări ale frontierei, dintre care aproape 27 de mii au fost traversări ale cetățenilor străini, scrie Agora.md

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost Leușeni cu 9.821 de persoane; prin Aeroportul Internațional Chișinău au traversat 8.530 de persoane, iar la punctul vamal Sculeni – 6.076 de traversări de persoane. La Otaci au traversat 5.353 de persoane și pe la Giurgiulești-Galați – 4.734 de călători.

Potrivit Poliției de Frontieră, vineri seara, în mai puțin de 20 de minute, pe Aeroportul Internațional Chișinău au aterizat cinci aeronave cu peste 900 de pasageri la bord. „Acest flux de călători a fost fluidizat în decursul unei ore, polițiştii de frontieră în mod operativ şi în timp real au realizat verificarea actelor de călătorie”, menționează reprezentanții Poliției de Frontieră.
Ziua Națională a Vinului este sărbătorită pe data de 5 și 6 octombrie.

Distribuie articolul: