Mașina cu care se deplasa jurnalista Xenia Sobchak a nimerit într-un teribil accident rutier pe traseul ce lega orașul Adler de Krasnaya Polyana (Sochi). În urma impactului au avut de suferit câteva persoane, una dintre care a decedat.

Vinovat de accidentul produs se face chiar șoferul autoturismului în care se afla Sobchak. Autovehiculul, marca Mercedes, condus de acesta a ieșit pe contrasens, lovind un Volkswagen, mașina fiind proiectată într-un maxi taxi.

În urma impactului și a traumelor primite, a decedat o femeie, iar altă pasageră și șoferul Volkswagenului se află la spital cu multiple traumatisme.

Martorii accidentului spun că jurnalista ar fi plecat de la locul accidentului la scurt timp după producerea accidentului. Aceasta a confirmat pe Telegram că a zburat la Moscova, nu în SUA după cum scriau câteva portaluri de știri. Sobchak a mai menționat că nu a fugit, ci simțindu-se prost, având și ea de suferit, și-a dorit să plece cât mai curând la copilul său.

„Eram în mașină. Mașina nu este a mea și nici șoferul. Nu l-am grăbit pe șofer, desigur. Niciunul dintre noi nu s-a grăbit. În timpul călătoriei, am discutam pe Zoom și există o înregistrare a modului în care o fac. A fost o decizie personală specifică a șoferului, este adevărat”.

Aceasta a mai dezvăluit că atât ea, cât și asistenta sa s-au ales cu comoție cerebrală.

„Eram cu echipa, după coliziune mi-am pierdut cunoștința, apoi asistenta mea m-a transferat într-o altă mașină. Mi s-a oferit spitalizarea la Sochi, echipei mele. Când mi-am revenit a fost foarte rău. Dar am vrut să merg la fiul meu și acasă, așa că am zburat. Astăzi urmează o examinare, din cauza leziunii organelor interne și a contuziei.

Am plecat cu o altă mașină, dar nu înainte ca directorul meu Kirill să cheme o ambulanță și să meargă să vadă dacă îi putem ajuta pe cei aflați în altă mașină. Oamenii deja se ocupau de asta”.

Internetul s-a împărțit în două. Dacă unii o criticau pe Xenia, învinuind-o pentru indiferența cu care a tratat situația, comparând-o chiar cu actorul Mihail Efremov, care în iunie 2020, aflându-se la volanul mașinii sale în stare de ebrietate, a provocat un accident soldat cu un deces, atunci alții i-au luat apărarea, invocând că nu era în puterea ei de a face ceva și că nici nu era necesară prezența sa, atât timp cât ea nu era la volan.

Ulterior, Xenia Sobchak a mai venit cu un mesaj pe canalul său de Telegram, după ce în mediul online, o presupusă prietenă a femeii decedate (Ekaterina Tarasova) a postat un video în care menționează că i-ar fi transmis jurnalistei un mesaj în scopul de a solicita ajutor pentru fetița decedatei, și că aceasta ar fi tratat-o cu indiferență, ignorându-i mesajul. Sobchak a menționat că nu a avut niciun mesaj din partea femeii, dezvăluind că a discutat deja și ține legătura cu soțul celeilalte pasagere din Volkswagen, Oxana Sadovnik, despre care mass media a scris că ar fi decedat.

„Acum am discutat cu Sadovnik, soțul Oxanei. Ea este în viață, slavă Domnului, rapoartele că este a doua decedată sunt o minciună. Soțul este furios pe noutățile despre moartea ei și cere jurnaliștilor să nu mai facă asta familiei sale. Starea ei este gravă, are leziuni la cap, leziuni pulmonare, leziuni la șold, splina i-a fost îndepărtată, dar, slavă Domnului, este în viață. În viitorul apropiat, soțul ei și cu mine vom rezolva problema tratamentului său ulterior la Moscova. Să găsim medici. El a spus de mai multe ori că nu are plângeri împotriva mea, dar nu asta era rostul. Și asta este suficient pentru a arunca falsuri și dragoni familiilor victimelor. Oxana are un copil mic, ziua lui este joi, aveți simț!”, scrie jurnalista.

Aceasta a mai explicat încă o dată că s-a simțit foarte prost, iar videoul apărut în mediul online, din momentul scanării pe aeroport, nu face decât să demonstreze acest lucru. Criticii afirmă că în video, Xenia nu pare să fi suferit cumva. Aceasta însă se adresează cârcotașilor: „Nici nu voi cere decență la adresa mea, care este inutilă. (…) Nimeni nu a observat faptul că mă țin de cap și că în genere nu intru pe ușa care trebuie. (…) Să dea Domnul să nu nimeriți niciodată într-o astfel de situație și să nu vă testați rezistența capului și capacitatea de a vă ține pe picioare”.

„În ceea ce privește fata care a spus că este o prietenă a decedatei Ekaterina, iar noi i-am ignora cererile – nu ignorăm, căutăm rudele Ekaterinei și ale fiicei sale, și le vom găsi. Din anumite motive, această prietenă nu ni le-a dat (detaliile), așa că o facem noi înșine.

L-am contactat pe tatăl lui Robert(șoferul Volkswagenului), el este la spital, mâine vom afla detalii. Vom ajuta pe toată lumea, pentru că eu și echipa mea avem o astfel de oportunitate. Vom ajuta oamenii în durere, în care am devenit participanți involuntar. Pentru că noi – așa cum s-a întâmplat, am supraviețuit. Asta e realitatea”, a încheiat Sobchak.

Accidentul a avut loc în seara zilei de sâmbătă, 9 octombrie.

Distribuie articolul: