Ieri, Poliția din Comrat a fost informată despre un accident rutier grav în care a fost implicat un minor lovit de un vehicul. Acest incident survine la doar câteva zile după un eveniment similar care a avut loc duminică seara târziu în raionul Nisporeni.

 

Conform informațiilor preliminare de la fața locului, polițiștii au constatat că un accident s-a produs în timp ce un autocar staționa pe marginea drumului pentru a permite pasagerilor să coboare. În acel moment, un copil care a coborât din autocar a traversat strada într-un mod neregulamentar și a fost lovit de un automobil de marca Mitsubishi. Acest automobil era condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, care a pătruns pe contrasens. Este important ca autoritățile să continue ancheta pentru a stabili toate detaliile și responsabilitățile legate de acest incident tragic.

Este o veste îngrozitoare că minorul de 10 ani a decedat în urma acestui accident tragic. Testarea șoferului cu aparatul Drager pentru alcoolemie a indicat că acesta nu se afla sub influența alcoolului la volan. Cu toate acestea, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore în timp ce autoritățile efectuează o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele incidentului.

Conform regulilor RCR (Regulamentul Circulației Rutiere), conducătorii auto trebuie să manifeste prudență sporită și să adapteze viteza în funcție de condițiile de trafic. Aceste reguli impun o atenție specială în apropierea copiilor, persoanelor în vârstă, persoanelor cu dizabilități, precum și în prezența autocarelor, autobuzelor, vehiculelor de rută oprite în stații, bicicliștilor, trotinetelor electrice și ciclomotoarelor. Este important ca toți conducătorii auto să respecte aceste reguli pentru a asigura siguranța în trafic și pentru a preveni tragedii similare.

Distribuie articolul: