Anunț important pentru toți utilizatorii de WhatsApp. Celebra aplicație pentru mesaje ar putea dispărea din telefonul tău, dacă nu respecți una dintre reguli. Aplicația nu va mai funcționa pe anumite telefoane. Despre ce este vorba, de fapt, și ce spun specialiștii.

WhatsApp Messenger, ca aplicație gratuită, a reușit să devină rapid una dintre cele mai utilizate platforme de socializare din lume, încă de când a fost creată. Însă, aplicația suferă tot mai multe modificări de la o lună la alta, iar în prezent este utilizată de peste două milioane de oameni.

Începând cu 1 noiembrie 2021, aplicația populară pentru mesaje, nu va mai funcționa pe milioane de smartphone-uri în doar câteva săptămâni. Cei afectați nu vor putea accesa mesaje, fotografii și videoclipuri dacă au acest model de telefon mobil:

WhatsApp a avertizat utilizatorii Android și iOs, că trebuie să își actualizeze urgent software-ul sau riscă să nu poată utiliza aplicația. Anual, sistemele de operare se schimbă și se dezvoltă, ceea ce înseamnă că aplicația nu va mai putea fi utilizată de telefoanele care rulează versiuni mai vechi.

De această dată, 53 de smartphone-uri vor fi afectate de actualizare, care va începe de la 1 noiembrie. Modelele de smartphone-uri cu Android 4.0.4 sau versiuni anterioare instalate vor deveni incompatibile cu WhatsApp, precum și iPhone-uri cu iOS 9 sau versiuni anterioare instalate.

Pentru ca utilizatorii să fie siguri că nu vor pierde o parte din conversații sau alte date importante, aceștia sunt sfătuiți să realizeze o copie de siguranță a istoricului chatului și să o salveze într-un drive. Atunci când se vor loga pe un nou dispozitiv, utilizatorii vor putea descărca istoricul.

 

Distribuie articolul: