Ești obosit și sufletul cere frumosul? Atunci un spectacol de teatru este ceea de ce ai nevoie! Teatrul Național Eugene Ionescu îți crează atmosfera de relax, spiritualitate și frumos. I-ați un loc!

Oscar și Tanti Roz

Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie își petrece înspital ultimele 12 zile din viața sa. Chiar dacă nimeni nu arecurajul i-o spună în faţă, băiatul ştie va muri. Singuracare-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit poveşti moderne, adevărate lecţii deviaţă. Ea îi copilului ideea trăiască fiecare zi ca şi cum arfi zece ani şi-l învaţă -i scrie epistole lui Dumnezeu ca sesimtă mai puţin singurÎntregul spectacol este un vârtej deemoții amestecate: revoltă și resemnare în același timp, regret, iubire, speranță, durere, furie și înțelegere. Toate acestea semanifestă de multe ori asupra persoanelor din jurul lui Oscar, însă adevăratul destinatar este, de fapt, destinul.

Echipa artistică: 

Scenografie şi costume –  Tatiana POPESCU

Director de ProducţieBoris GOLEA

Distribuția

Tanti RozAla MENȘICOV 

OscarSilviu BOINCEANU

Tatăl lui OscarLaurenţiu VUTCĂRĂU

Doctorul DuserdolffAndrei SOCHIRCĂ / Anatol GUZIC

Mama lui OscarTatiana MANOIL 

Peggy BlueValeria GARȚAN

Mama lui Peggy BlueIulia BORDEIANU/ IulianaVORNICESCU

Tatăl lui Peggy BlueStanislav COTROBAI 

RezidențiNatalia PRODAN, Doina ARVAT, MaximCHIRIAC, DorinaBeatrice TIMCIUC, Ion ROTARU, PetruDRAGANCEA.

Durata spectacolului: 2 ore, fără pauză

Adi

Adolf Hitler conduce Germania între 1933 – 1945. Un șir de factori, evenimente și idei îi creează personalitatea, transformându-se în figura care a declanşat al Doilea Război Mondial și a înfăptuit exterminarea etniilor în masă. În ultimele zile de război, retras în buncărul personal, își joacă actul final în totală intimitate. Obsedat încă de „complexul oedipian”, care i-a întunecat copilăria, poartă un dialog cu mama lui, unica fiinţă care a avut încredere în steaua lui și care îl alinta Adi. Fără nici o remușcare sau căință, nu realizează dezastrul pe care îl trăiește, nu-l sperie apropierea înfrângerii Germaniei sau apropierea propriului sfârşit, ci continuă să fie fascinat de propriul destin.”

 

Echipa artistică:

Regizor lumini: Vadim EREMIA

Regizor sunet: Cristian PATRAȘ

Festivaluri la care a participat:

he Parade of WinnersUlaanbaatar, Mongolia (22.06.2021)

International Monodrama Festival-Bitola, Macedonia(19.05.2022)

International Monodrama Festival “ALBAMONO” KorçaAlbania (21.06.2022)

Sille Fest/Coreea (on-line) (26.06.2022)

PREMII:

CEL MAI BUN ROL MASCULIN / International MonodramaFestival “ALBAMONO” KorçaAlbania (21.06.2022)

GRAND PRIX / International Monodrama Festival“ALBAMONO” KorçaAlbania (21.06.2022)

Peter Pan

Hai cu noi în țara de Nicăieri! 

În premieră absolută pentru Republica Moldova, un titlucunoscut în toată lumea. Fiind prezentat publicului în diferiteviziuni, prin prizma spectacolelor, ecranizărilorcinematografice și desenelor animate. Un text scris de scriitorulși dramaturgul scoțianJames Matthew Barrie. O povesteîndrăgită de cei mari și de cei mici.

PETER PAN – un spectacol pentru toate vârstele, care-i furăpe cei mici în acțiunea poveștii provocând-ui zboareîmpreună cu Peter Pan în țara DE NICĂIERI trăind împreunăcu personajelemomentul, clipa copilăriei, care peste ani v-a deveni  doar un sentiment de amintire pe care nu-l vor maiputea trăi pe de plin niciodată. Și cei mari au posibilitatea să-șiamintească de acel suav sentiment copilărie.

Atîta timp cît suntem copii, putem zbura în imaginația noastrăoriundeÎn schimb cînd devenim oameni mari, uitămșmecheriile unui zbor, pentru treptat începem mai credemîn asta…”.

Echipa artistică:

Regia și adaptarea scenicăSergiu CHIRIAC

ScenografiaAdrian SURUCEANU

CostumeInga BOTNARIUC

Expresie corporalăOleg MARDARI

Distribuția:

BătrânaAla MENȘICOV

Mrs. Darling / Crina TigrinaIuliana VORNICESCU

Mr. Darling / Căpitanul GhearăAnatol GUZIC

Wendy Darling –  Valeria GARȚAN

John DarlingIurie PASCAR

Peter PanSilviu BOINCEANU

Copii pierduțiPetru DRAGANCEA, Bogdan BÎTLAN,  Maxim CHIRIAC

SlinLaurențiu VUTCĂRĂU