Când vine vorba de parfumuri, un lucru este cert: celebritățile au cele mai rafinate gusturi. Dacă te-ai  întrebat vreodată, ce parfumuri aleg să poarte atunci când sunt pe covorul roșu, sau în fața milioanelor de fani vedetele internaționale, atunci acest articol este pentru tine. 

Iată 7 parfumuri pe care unele dintre cele mai admirate artiste le-au preferat de-a lungul timpului:

Hermès, 24 Faubourg Eau de Parfum – adorat de Prințesa Diana


Acest top nu putea să înceapă fără minunata Prințesa Diana, un simbol al eleganței și al feminității. Chiar dacă a plecat mult prea devreme din această lume, amintirea sa încă dăinuie, ea fiind la fel de iubită și apreciată acum precum era în timpul vieții. Orice detaliu legat de mama Prinților William și Harry este fascinant, iar parfumul pe care alegea să îl poarte, nu face excepție. Trebuie precizat că prințesa a purtat această mireasmă deosebită chiar în ziua nunții sale cu Prințul Charles, apoi și-a păstrat această preferință și în anii ce au urmat.

Este vorba de un parfum select produs de Hermès, firmă care nu mai are nevoie de nicio prezentare. 24 Faubourg este unul dintre cele mai renumite produse ale lor, iar prețul pe care îl are în prezent se ridică la 195 de dolari. După cum explică chiar producătorul, „acest parfum este absolutul, o explozie de flori albe, cu o căldură învăluitoare și o senzualitate captivantă”.

Chanel N°5 – Marilyn Monroe


Chanel N°5 a fost creat să șocheze și să dea peste cap standardele existente. Această atitudine a fost specifică renumitei creatoare de modă Coco Chanel, care s-a afirmat în acest domeniu prin unicitatea și curajul său, dar și prin dorința de a reinventa conceptul de feminitate și a-i oferi puterea pe care o merită cu adevărat.

Chanel N°5 este unul dintre cele mai cunoscute parfumuri ale tuturor timpurilor, o reputație pe care a câștigat-o datorită mirosului său unic, dar și a vedetelor care s-au îndrăgostit pur și simplu de el. Dintre toate, actrița Marilyn Monroe a fost cea care fără voia ei a devenit o imagine indirectă a acestui parfum. 

Guerlain, Mon Guerlain – Angelina Jolie

Povestea care o leagă pe fermecătoarea Angelina Jolie de Guerlain este una emoționantă și o are în centru chiar pe mama actriței. În anul 2017, aceasta a devenit în mod oficial imaginea renumitei firme de parfumuri, moment în care a fost lansat și Mon Guerlain.

Vedeta a povestit cu multă dragoste că este legată de Guerlain prin amintirea mamei sale, care obișnuia să poarte cu plăcere aceste parfumuri. A fost o firmă pe care mama a iubit-o, așa că mi-a fost cunoscut încă din copilărie. I-a transmis frumusețe, istorie și calitate, una dintre cele mai vechi case de parfumuri din lume din Franța, o țară pe care o iubesc și cu care am o conexiune aparte”.

Creed, Fleurissimo Eau de Parfum – Grace Kelly


Cum s-a căsătorit cu un prinț, Grace Kelly a avut parte de cele mai rafinate cosmetice și parfumuri. Ziua nunții sale cu Prințul Rainier al III-lea de Monaco la 19 aprilie 1956 a fost un eveniment extraordinar, care a făcut o lume întreagă să se îndrăgostească de frumoasa prințesă. Se pare că și parfumul pe care l-a purtat în cel mai special moment din viața sa a fost special creat pentru ea, un miros care să o reprezinte în totalitate și să-i devină semnătură.

Sursa de inspirație a parfumului Fleurissimo a fost chiar buchetul de mireasă a lui Grace Kelly și se remarcă printr-un miros floral deosebit, cu note predominante de trandafir bulgăresc, violete, iris și tuberoză.

Givenchy, L’Interdit –  Audrey Hepburn

Ne oprim acum asupra unei alte actrițe care a fost un idol de frumusețe și stil, Audrey Hepburn. La fel ca în cazul minunatei prințese Grace Kelly, și starul de cinema al anilor ’50 a avut onoarea de a avea un parfum special făcut pentru ea. Hubert de Givenchy s-a ocupat personal de această sarcină și a creat un miros unic, care să surprindă perfect sensibilitatea și senzualitatea muzei sale.

L’Interdit a fost creat în anul 1957, dar doamnele și domnișoarele din toată lumea l-au putut achiziționa abia 3 ani mai târziu, în 1960. Acest lucru se datorează dorinței lui Audrey, care și-a dorit ca parfumul său să fie doar pentru ea și să nu fie disponibil publicului.

Kilian, Love Don’t Be Shy – Rihanna


Rihanna a fost în repetate rânduri admirată pentru mirosul său deosebit, iar apropiații și celebritățile care au avut plăcerea să o întâlnească nu au putut să nu laude această trăsătură distinctivă a sa. În cele din urmă, artista a dezvăluit care este parfumul care a cucerit-o și de care nu se poate despărți indiferent de ocazie: Love Don’t Be Shy, creat de Kilian. Parfumul poate fi descris ca o mireasmă sofisticată și dulce, care te duce cu gândul la cele mai gustoase și aromate deserturi. Notele sale principale sunt de flori de portocal, trandafir și miere, iar elementul secret sunt bezelele, care-i dau un miros unic și delicat, fără să devină deranjant de dulce.

Jean Patou, Joy – Jackie Kennedy

Atunci când a venit vorba de parfumuri, Jackie Kennedy s-a numărat printre celebritățile foarte curajoase și dornice să experimenteze. În calitate de Prima Doamnă a Americii a fost asociată cu numeroase branduri de renume, printre care și Chanel, însă unul singur a ocupat un loc deosebit în inima sa: Jean Patou.

Povestea creației lui Jean Patou este una impresionantă, fiind un parfum care pentru mult timp a fost considerat cel mai scump de pe piață. Acest lucru se datorează faptului că mirosul unic al unei singure sticluțe îmbină nu mai puțin de 365 de trandafiri și 10 mii de flori de iasomie, totul pentru a obține o mireasmă florală absolută.

Sursa: monden.ro

Distribuie articolul: