Vrei ceva deosbit și nu știi ce să gătești? Te-ai plictisit de torturile obișnuite din comerț ori din lista de deserturi pe care le ai salvate în carnet? Dacă ai răspuns cu da la întrebări, descoperă aici rețeta unui tort magic.

De ce ingrediente ai nevoie?

Ingrediente:
125 g de făină
135 g zahăr
4 ouă
113 g unt la temperatura camerei
10 g extract de vanilie
Coaja a 2 lămâi
500 ml lapte

La dispozitia ta:
frișca îndulcită
Felii de lămâie
Zahăr pudră

 

Mod de preparare:
1. Preîncălziți cuptorul la 300F (150C). Ungeți și tapetați o tavă de 20×20 cm cu hârtie de pergament.
2. Separați albușurile de gălbenușuri. Se amestecă gălbenușurile cu zahărul, extractul de unt de vanilie și coaja de lămâie până se omogenizează. Adăugăm făina și amestecăm până se omogenizează bine. Adăugați laptele și continuați să amestecați la viteză mică până se omogenizează.
3. Într-un alt castron, bate albușurile până se formează vârfuri tari. Ungați albușurile în amestecul de lapte și gălbenușuri.
4. Turnați amestecul în tava pregătită și coaceți timp de 80-90 de minute la 300°F/150°С până când devine ușor auriu. Se lasă să se răceasca complet în tavă și se dă la frigider pentru câteva ore.
5. Tăiați marginile și tăiați prăjitura în batoane. Acoperiți batoanele cu zahăr pudră, frișcă și felii de lămâie.

 

După cum vedeți, este o rețetă simplă și ușor de preparat. Distribuie articolul ca să împărtășești rețeta cu prietenii tăi.

Distribuie articolul: