Încă mai e sezonul căpșunilor, fructele de sezon preferate de mulți dintre noi. Totodată, ne gândim să facem și dulceață pentru sezonul rece al anului. Dar vrei să faci dulceață de căpșuni de casă, poți să încerci o rețetă inedită.
Ingrediente:
1 kilogram de căpșuni spălate
3 căni de zahăr alb sau după bunul plac
1/4 cană de suc de lămâie
Mod de pregătire:
1. Într-un castron mare, zdrobește căpșunile cu un blender încet până când ai 4 căni de piure de fructe. La oală amestecă căpșunile, zahărul și sucul de lămâie. Gătim la foc mic, amestecând constant, până se dizolvă zahărul. La foc lasă amestecul să fiarbă, fără să se oprească din agitat, până când ajunge la o temperatură de 105°C (220°F).
2. Se toarnă în borcane sterilizate la cald, lăsând aproximativ 1 centimetru de spațiu între gem și gâtul borcanului. Închide borcanul bine, după care pune-le la rece.

Distribuie articolul: