Astăzi este joia mare și tradiția spune că în acestă zi se vopsesc ouăle. Există o mulțime de metode din comerț prin care puteți face asta, dar să nu uităm nici de metodele naturale. Lilu vă îndeamnă să optați pentri ingrediente naturale și stați fără grijă, rezultatul va fi la fel de frumos.

„E prima dată când încerc să vopsesc ecologic în atâtea culori – ouăle pentru masa de Paște. Mama natură ne oferă atâtea soluții sănătoase atât pentru noi cât și pentru planetă. Vă dați seama câte chimicale sunt în coloranții din comerț – iar ulterior aceste substanțe ajung în organismul copiilor noștri.

Iată cum am reușit să obțin culori frumoase cu ajutorul legumelor și condimentelor. 

Culoarea roșie

Din cojile a 7-8 cepe roșii și o sfeclă roșie mică. Se fierb cojile de ceapă și sfeclă. După scurgi apă rămasă, fără coji, dacă rămân se pot depune pe ouă și nu ies colorate uniform. În apă colorată am pus la fiert ouăle timp de 10 min. Apoi am lăsat încă timp de 2 ore.

Albastre

Din frunzele de varză roșie. Eu am folosit o căpățâna mică, am pus-o la fiert vreo 20 min. Iarăși în apă colorată strecurată am pus la fiert ouăle. 10 min la fiert. După ce le-am luat de pe foc le-am lăsat încă vreo 2 ore.

Galbene

Curcuma – am cumpărat un pliculeț de condiment (din market) probabil erau vreo 30 de g. Iarăși am fiert ouăle în apă cu curcuma și le-am mai lăsat vreo 2 ore.

După ce se usucă pentru a le oferi strălucire le puteți tamponă cu un prosop înmuiat în ulei.

IMPORTANT

– Pentru culoare cât mai pronunțată alegeți ouă cu coajă albă.

– Spălați și degresati ouăle înainte de folosire

– Lăsăți ouăle în apă rece vreo 20 min înainte de a le pune la fierbere, că să nu se spargă.

 – Pentru a se prinde culoarea mai bine am folosit câteva linguri de oțet la fiecare fiertură.

 – Pentru culori mai pronunțate, și dacă aveți loc destul în frigider – le puteți lasă pe noapte în apă colorată.

Spor la muncă și aștept să văd ce va reușește, a scris Lilu pe pagina sa de Instagram.

Distribuie articolul: