Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski  s-a adresat, vineri,  Conferinţei de Securitate de la Munchen. În discursul său, președintele Ucrainei a accentuat că Moldova e în pericol. Kremlinul vrea să stranguleze Republica Moldova.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat vineri, 17 februarie, pe aliații occidentali să accelereze sprijinul militar pentru Ucraina, avertizând, în cadrul unei importante conferințe internaționale de securitate, că întârzierile ar face jocul Rusiei.

La Conferința de Securitate de la Munchen, Germania, participă aproximativ 40 de șefi de stat și de guvern, precum și politicieni și experți în securitate din aproape 100 de țări, inclusiv din Statele Unite, Europa și China.

Este important să se accelereze trimiterea de arme în Ucraina „pentru că viața oamenilor depinde de această rapiditate”, a subliniat el. Președintele ucrainean a accentuat că în timp ce aliații discută despre trimiterea de tancuri, Kremlinul se gândește la modalități de a sugruma Moldova.

În pledoaria sa pentru a i se acorda mai multe arme, Zelenski a comparat lupta Ucrainei împotriva invaziei rusești cu lupta biblică dintre David și Goliat, spunând că țara sa are curajul lui David, dar are nevoie de ajutor pentru a obține praștia.

Nu este vorba doar despre Ucraina. Ideea este că Goliat trebuie să piardă și nu există nicio alternativă la acest lucru, deoarece Kremlinul poate rupe securitatea și pacea tuturor celor care sunt reprezentați aici la Munchen.

El a promis că țara sa va învinge în cele din urmă agresiunea Moscovei, dar a avertizat că Rusia ar putea încă distruge multe vieți.

 

Distribuie articolul: