În timp ce Ucraina se confruntă cu dezbateri aprinse despre organizarea alegerilor prezidențiale în contextul războiului, Olena Zelenska a declarat pentru CBS că nu este sigură dacă soțul ei va candida pentru un al doilea mandat în 2024. Chiar dacă nu a fost întotdeauna de acord cu ambițiile politice ale lui și nu l-a sprijinit pe deplin la prima candidatură, a afirmat că, în cazul unei noi candidaturi și a dorinței lui Volodimir Zelenski de a rămâne în funcție, ea ar fi acum mai deschisă să-l susțină, conform digi24.ro.

Într-un interviu pentru „Face the Nation”, Zelenska a menționat că nu a sprijinit în totalitate ambițiile politice ale soțului ei, președintele Volodimir Zelenski, chiar și la prima candidatură, dar că ar fi alături de el fără ezitare în cazul unei a doua candidaturi, a relatat businessinsider.

Ea a adăugat:

„Nici măcar atunci când a candidat pentru prima dată nu l-am susținut pe deplin. Dar dacă va candida din nou, dacă va dori un al doilea mandat și dacă va considera că este necesar, avem acum experiență, deoarece am mai trecut prin asta”. Cu toate acestea, Olena Zelenska a subliniat că incertitudinea privind procesul electoral, dată de evoluția războiului, face ca decizia să fie incertă.

„Este important și dacă societatea ucraineană îl mai va dori în funcția de președinte. Dacă el va simți că nu mai este dorit în această poziție, probabil că nu va candida. Dar voi fi alături de el, indiferent de decizia pe care o va lua”, a concluzionat ea.

Distribuie articolul: