Președintele rus Vladimir Putin are un plan de evacuare în cazul în care Rusia pierde războiul din Ucraina, declară analistul politic și  fostul redactor de discursuri al șefului Kremlinului, Abbas Gallyamov, anunță Newsweek.

Abbas Gallyamov menționează că o sursă de încredere l-a anunțat că Kremlinul a elaborat, din primăvară, un plan de rezervă pentru o potențială înfrângere în Ucraina. Potrivit acestuia, Putin și liderii de vârf planifică să fugă  în Venezuela.

De obicei nu dezvălui astfel de lucruri, dar astăzi voi face o excepție. În primul rând, am prea multă încredere în sursă, iar în al doilea rând, informațiile sunt foarte suculente, a scris Gallyamov pe canalul său Telegram.

Potrivit lui Gallyamov, proiectul a fost numit neoficial „Arca lui Noe”. Se presupune că Argentina și Venezuela sunt opțiunile pentru planul de evadare, dar China a fost luată în considerare în primele etape ale discuțiilor.

Așa cum sugerează și numele, este vorba despre găsirea unui teritoriu unde să poți merge în cazul în care devine complet inconfortabil în patria ta. Anturajul liderului de la Kremlin nu exclude că vor pierde războiul, astfel există riscul că Putin va pierde puterea și va trebui să fugă urgent din țară,  notează Gallyamov.

Gallyamov trăiește în exil, în Israel, din 2018, a menționând că sursa sa i-a confirmat că Iuri Kurilin, vicepreședintele și șeful de personal al companiei energetice ruse Rosneft , este „omul de pe teren” care face toate aranjamentele pentru un potențial plan în care Putin va fi nevoit să se ,,exileze” Venezuela.