Actorul Vladimir Ciobanu sau, precum îl cunoaște publicul, Vlad Ciobanu, a fost diagnosticat cu leucemie: „Este internat la Iași și are nevoie de sânge pentru transfuzii”, notează cei care îl cunosc. Cel care l-a interpretat pe Mihai Eminescu în filmul „Luceafărul” de Emil Loteanu, ar fi diagnosticat cu leucemie, iar în aceste clipe se află în stare gravă la Institutul Regional de Oncologie din Iași. Potrivit prietenilor și rudelor, acesta ar avea nevoie de sânge pentru transfuzii. 

Vlad Ciobanu în rolul lui Eminescu din filmul „Luceafărul” de Emil Loteanu. Foto: Lilia Calancea

„Actorul Vladimir( Vlad) Ciobanu, interpretul lui Eminescu în filmul lui Loteanu, este internat la Iași cu leucemie și are nevoie de sânge pentru transfuzii. Este internat cu leucemie acută la Institutul Regional de Oncologie Iași (IRO), secția Hematologie. Va face chimioterapie și va avea nevoie de – masă eritrocitară și (mai ales) trombocite, săptămâna viitoare, începând de luni, 13 iulie. Donatorul e necesar să nu fi fost bolnav de hepatită și să stea bine cu tensiunea arterială. Se donează sânge la Centrul Regional de Transfuzie Iași, str. Nicolae Bălcescu 21 (în zona spitalului Sfântul Spiridon). Program de donare luni-vineri, între 7.00 – 13.00. Donatorul trebuie să aibă la el buletinul de identitate și să spună că donează sânge (eritrocite sau trombocite) pentru pacientul Vladimir Ciobanu, internat… (vezi începutul mesajului). Apoi să meargă cu bonul (dovada că a donat) la IRO (str. General Henri Berthelot 2-4) și să lase bonul portarului de la intrare, cu mențiunea: pentru pacientul Vladimir Ciobanu, internat la Hematologie, doctor dna Gabriela Dorohoi”, a scris Igor Cereteu pe pagina de facebook.

Alături de colegii de breaslă Alexandru Pleșca și Ghenadie Gâlcă

Precizăm că actorul Vlad Ciobanu l-a interpretat pe poetul Mihai Eminescu în filmul „Luceafărul”, în regia lui Emil Loteanu. Actorul a fost o bună perioadă de timp profesor la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice și este director la Centrul Național de Educație prin Artă.