Țesutul din iarbă e o îndeletnicire străveche. Pot fi țesute centuri, covorașe, țolișoare, accesorii pentru haine.  Se folosesc plante, ierburi tămăduitoare. De regulă, materia primă se adună în acele zile ale anului, când ierburile aveau cea mai mare putere lecuitoare și atunci pot servi drept talisman.

image

Cu ele se împodobeau icoanele și din ele se făceau ceaiuri sau elixiruri. Meșterițele de la Art-Labyrinth o să vă învețe să le împletiți strâns, ca să creați covorașe rezistente numai bune de așternut în baie sau acolo unde persistă aerul umed.

Foto: facebook.com/ArtLabyrinthFestival

Foto: facebook.com/ArtLabyrinthFestival

Tot la festival, vizitatorii vor putea încerca jocurile psihologice, prin care se vor putea autocunoaște, redescoperi. Organizatorii pregătesc și jocuri pentru familii, desene pe nisip, numere cu participarea clovnilor. Ediția a zecea a Festivalului Art-Labyrinth se va desfășura în acest an în satul Verejeni, raionul Ocnița, într-o poiană superbă. Va dura câteva zile, între 3 și 9 iulie. Deschiderea va avea loc pe 3 iulie, la ora 22.00 cu un fire show, tobe, dansuri, mantra Om și Masala Chai (un ceai condimentat). Detalii despre eveniment găsiți aici: facebook.com/ArtLabyrinthFestival