Cu pași mici se apropie și weekend-ul. Deja ți-ai făcut planuri sau crezi că e prea devreme? Dacă încă nu ai decis cu ce te vei delecta în zilele de sâmbătă și duminică, atunci noi îți sugerăm ceva de vizionat. Teatrul Național „Satiricus” ne întâmpină cu noi spectacole online! Iată ce titluri de spectacole vă propunem pentru vizionare, în zilele de weekend.

16.05.2020:  ️„O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale, difuzat #online pe pagina oficială de Facebook a Teatrului, durata 1h 40 min
 „O noapte furtunoasă” este un exemplu temerar a ceea ce în actualitatea autohtonă înseamnă „o producţie teatrală rezistentă”. E un spectacol care confirmă pravila nescrisă a teatrului, potrivit căreia, odată născută, opera are viaţa ei proprie şi ne conduce pe toţi (volens-nolens) unde vrea ea, nu unde vrem noi, obligându-ne să-i admitem existenţa. E un spectacol consonant cu timpurile în care vieţuim („lumea înfăţişată de Caragiale stă avântată spre viitor”). E o variantă satirică de „reportaj teatral” (cu Rică Venturiano în fotoliul de redactor-şef) la puterea a doua: actorii dau viaţă unor personaje care, la rândul lor, aduc în faţa publicului „ştirile cele mai trăznite” ale mahalalei şi capitalei. Bătălia cea mare a personajelor se duce „cu vorbele lui nenea Iancu”. Personajele au fost decodificate de regizor şi interpreţi cu „ambiţ”… ba, să am pardon, cu surprize veritabile. (…) Spectacolul Teatrului „Satiricus” readuce autenticitatea tipurilor caragialene pe străzile Chişinăului.
 17.05.2020:  „️Hamlet” de William Shakespeare, difuzat la postul de televiziune #JurnalTV_LIVE, ora 16.00, durata 1h 40 min.
 17.05.2020: „Țara asta a uitat de noi” de Constantin CHEIANU, difuzat #online pe pagina oficială de Facebook a Teatrului, durata 1h 40 min.
“Evocare cvasiparodistică a unor evenimente de acum două decenii, acest ultim text este inspirat de o anume boemă chişinăuiană, personaje minore, mai mult sau mai puţin recognoscibile, ale vieţii artistice. Locul acţiunii: un bar, în promiscuitatea căruia îşi dau regulat întâlnire sau se intersectează întâmplător clienţi obişnuiţi ai unor astfel de localuri – artişti, poeţi, informatori la securitate, veleitari, rataţi, nimfomane, dependenţi de alcool ori de droguri, aspiranţi la mari cariere artistice imposibil de realizat în „cercul strâmt” al vieţii de provincie sau pîndind ocazii, cum ar fi o căsătorie cu un străin sau o plecare salvatoare în străinătate. Fundalul „istoric”: cutremurul politic şi social de la sfârşitul anilor 80 şi deceniul care îl urmează, o interminabilă tranziţie spre o stabilitate dubioasă, în fond, o nesfârşită uzură umană, spectacol „de sală mică” a unor existenţe mărunte, chinuite de redundanţa aceloraşi gesturi, aceloraşi vorbe, aceloraşi chipuri, oameni care îşi imaginează că fac istorie, confundînd-o convenabil cu simple jocuri „de-a renaşterea naţională”, o renaştere caricaturală, pentru că cea adevărată, dacă se întîmplă, se află undeva înafara vieţii lor practice şi suficient de pragmatice”.
Spectacolele sunt regizate de Sandu Grecu.
 Vizionarea spectacolelor difuzate online, pe pagina oficială de Facebook a teatrului, este gratuită. Teatrul Național „Satiricus” nu percepe bilet pentru evenimentele difuzate pe internet.
Mai mult teatru, mai multe spectacole bune acasă!
Stați  acasă!
Aveți grijă de voi și de ai voștri.
#stațiacasă