Vestea cum că primarul orașului Bormida oferă 2000 euro cetățenilor care se vor muta acolo s-a răspândit în toată lumea cu viteza luminii. Există problema șomajului în localitate, însă americanilor, danezilor, indienilor și englezilor care și-au formulat intenția de a trăi visul italian, dulcea poveste „Eat. Pray.Love” se pare că puțin le-a păsat. 

Pe lângă faptul că în oraș nu sunt locuri de muncă, mai există problema demografică. În 2014, când Danielle Galliano a devenit primar, localitatea avea 390 de rezidenți. De atunci, 54 de oameni fie au murit, fie s-au mutat cu traiul.

bormida-cr-google-street-view

Ca să adune lume bună în orașul situat în nord-vestul Italiei, edilul Galliano a propus plata de 2000 de euro, darea în chirie a caselor micuțe la un preț de doar 50 de dolari lunar și 130 de dolari pe lună pentru casele mari. Acum patru zile însă primarul a ieșit la rampă cu un anunț care va dezamăgi străinii. A postat pe pagina sa de Facebook o declarație prin care spune că oferta există la nivel de idee, se referă doar la locuitorii din regiunea Liguria, Italia, apoi că ar putea fi implementată mai târziu, în anul 2018:

„Știrea a fost interpretată greșit și a atins cote mondiale. Italia este o țară frumoasă, dar la fel ca altele, trece prin criză economică. Din păcate, nu este real să găsim ajutor pentru toți. Vă mulțumim pentru interes.”

bormida-675

În jur de 17 mii de oameni din toată lumea s-au arătat interesați de ofertă.

Foto: Il Secolo XIX

Foto: Il Secolo XIX

Sursa: cntraveler.com