Violeta Rudenco este o femeie de 50 de ani a cărei tinerețe a fost umbrită de o tragică întâmplare. Femeia a rămas fără un picior la doar 20 de ani. Chiar dacă nu i-a fost ușor, doamna Violeta a muncit , ba chiar fost și peste hotare pentru a se putea întreține și pentru a-și cumpăra o proteză. Anii trec și doamna Violeta nu mai are aceleași puteri.

Proteza pe care o are acum Violeta Rudenco nu mai este potrivită. Femeia are deja dureri și nu se poate folosi de ea decât trei sau patru ore pe zi.

O proteză este în valoare de peste 200 de mii de lei, o sumă prea mare pentru femeia de 50 de ani.

„Mă numesc Violeta, am 50 ani. Am doi copii, o fată de 31 ani și un băiețel de 8 ani și îl cresc de una singură. La 19 noiembrie 1989 am rămas fără picior, nu aveam nici 20 de ani. De 30 de ani mă chinui cu o proteză. În 2002 am muncit în Rusia, într-un picior, la piață și am strâns bani ca să îmi pot cumpăra proteza.

De 18 ani port acestă proteză, care s-a uzat și îmi provoacă răni, chiar s-a mai scurtat și îmi vine greu să merg cu ea. Îmi doresc foarte mult o proteză nouă să mă deplasez mai ușor.

Din păcate costul protezei este peste puterile mele. Așa suma mare de bani nu am, nici nu am de unde să o iau, pentru că pensia de 1500 lei nu-mi permite. Apelez la toată lumea cu suflet mare, ajutați-mă să pot strânge această sumă mare și să îmi pot cumpăra proteză, pentru a putea lucra și al întreține pe copilul meu. Vă rog enorm, să mă ajutați să pot obține un loc de muncă”, este mesajul femeii.

Pentru a o ajuta pe Violeta Rudenco accesează caritatea.md 

 

Distribuie articolul: