Povestea de viață a Liubei Spinei, în vârstă de 49 de ani, originară din raionul Drochia, dar locuiește în Chișinău. La 20 de ani a fost violată de un bărbat necunoscut, a trecut prin două căsnicii eșuate din care are 5 copii. Ambii soți au bătut-o. Unul dintre ei a ținut-o legată de pat 5 ore și a vrut să o omoare. Despre drama sa de viață Liuba a povestit în cadrul emisiunii „Femeile nu tac”, scrie Știri.md

La vârsta de 20 de ani, s-a căsătorit cu un bărbat necunoscut, ambii fiind din același sat. În ciuda fricii și amenințărilor, au înregistrat căsătoria la starea civilă, iar înainte de acest eveniment, femeia a fost victima unei agresiuni sexuale în timpul serviciului la Primăria locală, în timp ce primea apeluri telefonice. Un domn a solicitat ajutorul ei pentru a găsi locuința unui angajat, iar în călătoria cu mașina, evenimentele au luat o întorsătură neașteptată.

El m-a scos de pe bancheta din față a mașinii cu scopul ca eu să urc în spate, unde lui să-i fie mai comod. Dar eu nu voiam. El m-a tras de păr. Afară eu am ieșit și m-am confruntat cu o problemă. Nu era nimeni nici pe deal, nici prin preajmă. Voiam să văd numărul din spate al mașinii, ca să țin minte să-l dau la Poliție. Am văzut că era agitat și căuta relații. (…) Asta pentru mine era o groază, eram de sânge. A făcut din mine un râs. M-a bătut vreo jumătate de oră”, a povestit Liuba.

După agresiunea sexuală, femeia a fost abandonată pe un deal. S-a întors acasă singură și a împărtășit întreaga experiență mamei sale, care nu a oferit sprijin, ci dimpotrivă, a intensificat violența asupra ei.

Am chemat salvarea că nu mai puteam, după ce mama m-a bătut vreo jumătate de oră după viol. M-a bătut pentru că nu am venit la timp acasă”, mărturisește victima.

La scurt timp după evenimentele traumatice, Liuba s-a căsătorit cu un bărbat, fiind convinsă de o femeie din sat, colegă cu el la livadă, care îi asigura Liubei că bărbatul este de încredere și că este momentul potrivit pentru căsătorie.

La 20 de ani, toți colegii mei de clasă deja erau căsătoriți și aveau câte doi copii, numai eu eram necăsătorită. Și mulți îmi spuneau că o să rămân fată mare și nu o să mă ia nimeni: „Cui tu trebuiești, ia și te mărită, până este cu cine”. Și iată eu așa m-am măritat…”, a spus femeia.

Mama Liubei se opunea căsătoriei fiicei sale cu acel bărbat. Cu toate acestea, fără a primi aprobarea mamei, femeia a luat hotărârea de a se căsători. Când au depus cererea la Primărie, toți au fost surprinși de ceea ce s-a întâmplat acolo.

Liuba, dacă nu-l iubești, nu te mărita”, așa i-a spus una dintre angajatele Primăriei.

Au trecut mulți ani de la acel moment, dar femeia nu poate uita încă agresiunea sexuală.

Această imagine din ochi nu se uită. Eu am rămas cu dizabilitate. Eu beau câte 8-10 tablete în fiecare dimineață și seară. Am 50 de ani și violul mi-a marcat toată viața. Eu 10 ani am stat în spital, de două-trei ori pe an”, a mărturisit femeia cu lacrimi în ochi.

Liuba are trei copii, iar până în prezent, nu știe cine este tatăl primului copil.

„De la primul soț sau în urma violului. Eu nu cunosc, eu nu am făcut investigație. Băiatul are deja 27 de ani”, a spus Liuba.

Inițial, soțul se purta bine cu ea, dar apoi venea acasă beat, declanșând certuri fără motiv.

Eu timp de trei ani am făcut trei copii, unul după altul și toți prin viol. El pe mine practic mă viola în casă. Eu nu voiam să nasc, eu nu voiam în genere copii. (…) Eu mă duceam la Poliție și le spuneam că mă violează și ei râdeau de mine. (…) Eu fugeam la mama și ea îmi spunea că nu trebuie azi să trăiesc cu unul și mâine cu altul, trebuie să rabd”, a mai povestit Liuba Spinei.

Cu lacrimi în ochi, femeia își aduce aminte de prima bătaie dureroasă primită de la soțul ei. Însărcinată în luna a șaptea, a fost bătută crunt, inclusiv în burtă, până când nu mai simțea mișcările copilului.

Au urmat numeroase alte agresiuni, iar în cele din urmă femeia a hotărât să-și strângă lucrurile, să-și ia copiii și să plece de acasă.

El mă ruga în genunchi să nu plec. Cerea scuze, spunea că mai mult nu va face așa ceva. A văzut că totuși eu îmi strâng lucrurile și așa de tare m-a bătut că am ajuns la reanimare și până în ziua de azi sunt cu dizabilitate”, a menționat victima.

Femeia a divorțat de primul soț și s-a apropiat rapid de un alt bărbat credincios, asiduu în biserică. Au trăit împreună timp de cinci ani, aducând pe lume încă doi copii. Cu trecerea timpului, comportamentul bărbatului s-a schimbat. A renunțat la biserică, venea acasă beat și a devenit violent cu Liuba. Mai târziu, a părăsit-o împreună cu copiii, lăsând-o singură.

Acum, Liuba își trăiește viața liniștit la Chișinău, în timp ce cei cinci copii ai săi locuiesc în Drochia.

 

 

 

 

Distribuie articolul: