Pe 27 iunie curent a fost lansată prima expoziție fotografică din R. Moldova care arată fețele celor care au trecut prin cancer. În vizor sunt beneficiarele comunității Run Pink Moldova care au participat la tabăra de recuperare Run Pink Retreat 2017. Timp de 3 zile, participantele au avut parte de yoga și meditație, terapie de grup cu psihologul și terapie prin artă și fotografie. Expoziția „Aproape de EA” reprezintă unul din rezultatele taberei de recuperare.

Cancerul este boala secolului, dar aceasta nu trebuie să fie privit doar prin prisma emoțiilor negative, mărturisește Dorina Baltag, inițiatoarea Run Pink Retreat 2017: „Prin această boală, eu am descoperit o doză enormă de emoții pozitive și pline de magie. E prima expoziție fotografică din R. Moldova care arată fețele celor care au trecut prin cancer. L-am conceptualizat anume în această cheie, plin de emoții pozitive și nu putea fi decât un eveniment despre viață.”

Dorina s-a tratat completd e cancer deja de 7 ani, iar în ultimii 2 ani este implicată în comunitatea Run Pink Moldova, un grup de inițiativă care are în vizor femeile diagnosticate cu cancer. Dorina a mărturisit la deschiderea evenimentului că diagnoza stabilită nu a fost o sentință la moarte ci mai degrabă o invitație la viață și ea le-a invitat pe beneficiarele Run Pink Retreat la un dialog despre percepțiile supraviețuitoarelor despre această boală. Fiecare dintre aceste femei a venit cu un mesaj personal care le-a ajutat să treacă și să depășească această boală. 

Vedeți AICI răspunsurile lor.

Doritorii pot vizita expoziția până pe data de 5 iulie în incinta August Lifestyle Store din Chișinău. Expoziția are un scop caritabil de colectare de fonduri pentru organizarea celei de a doua tabere de recuperare Run Pink Retreat ed. 2018. Dacă doriți să asigurați un loc unei femei, care trece prin cancer, la tabăra de recuperare Run Pink Retreat 2018, puteți lăsa contribuția în borcănașul magic sau să procurați un articol vestimentar de la August.