Nu schimbăm tradiția de a ne da întâlnire în ii anual, de Ziua Universală a IEI. Echipele Klumea și Ea.md vă invită să marcăm împreună Ziua Iei la Chișinău pe 24 iunie, pe înserat, în parcul de la Valea Morilor. Ca în fiecare an, ne punem ia și ne revedem, ca să schimbăm o vorbă, să cinstim IA și să facem poze pentru amintiri.

Ne întâlnim luni, la 18:00, pe poiana de lângă terenul de joacă (intrarea din partea Teatrul Verde), la Valea Morilor. De data aceasta am zis să ne vedeam pe înserat așa ca să fie mai răcoare, iar căldura dogoritoare a amiezii să nu ne alunge subit de la frumosul eveniment.

Împletim coronițe, cântăm, servim câte o plăcintă de „La Mămuca”, apoi mergem într-o plimbare în jurul lacului. Vă îndemnăm să luați cu voi mamele, fetițele voastre, prietenele cele mai bune, cumătrele, fina sau vecinele și desigur cea mai frumoasă cămașă tradițională sau cu elemente tradiționale pe care o aveți. Ce poate fi mai frumos decât timpul petrecut împreună?!

La final dăm drumul la coronițe pe apă, facem o poză de grup la rotondă și plecăm cu datoria împlinită acasă – că am marcat IA așa precum merită și că transmitem astfel generațiilor ce vin prețuirea pentru această minunată piesă din portul popular.

„Tradiția moare, dacă nu avem grijă să o păstrăm.
Alătură-te! Poartă ie cu mândrie!”, te îndeamnă echipele KLumea și EA.md.

Detalii pe pagina Evenimentului.