Voluntarii „Cetățeni pentru Europa” continuă să străbată țara, organizând dezbateri cu cetățenii pentru a informa corect despre referendumul din 20 octombrie. De această dată, aceștia au ajuns în satul Heciul Nou, raionul Sângerei.

Tatiana Cojocari, doctor în sociologie și expert în politica externă a Federației Ruse, a subliniat:

Ne-am săturat 30 de ani să trăim în incertitudine. Noi tot spunem că putem să ne facem țara bună și prosperă, dar fără sprijin din exterior nu vom reuși. Referendumul este șansa să arătăm că vrem să mergem mai departe, dar avem nevoie de resurse suplimentare.

Consilierul municipal din Chișinău, Victor Chironda, a vorbit despre importanța referendumului și avantajele aderării la UE:

E un moment de cotitură de care depinde viitorul Republicii Moldova. Unul dintre avantajele UE este accesul la finanțare pentru infrastructură, agricultură, educație și alte proiecte de dezvoltare locală. Este o sursă care poate accelera dezvoltarea satelor și orașelor noastre.

Un localnic, Ion, pensionar, a adăugat:

Timp de 33 de ani, noi am pierdut două generații. Noi vrem să mai pierdem încă două? Tineretul se duce acolo unde e bine, unde e Europa. Cei care țipă azi pe stradă au odraslele în Europa, dar nu vor să recunoască.

Săptămâna trecută, voluntarii „Cetățeni pentru Europa” au organizat întâlniri în Cantemir, Hănăseni, Porumbești, Roșu, Moscovei, Găvănoasa, Pelinei, Colibași și Chișcăreni.

Prin acest efort de dialog direct cu comunitățile, inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa” urmărește să creeze o platformă de informare corectă și să sprijine decizii bazate pe fapte, nu pe frici sau dezinformare.

Distribuie articolul: