Imaginile bloggerului Eugen Luchianiuc din camerele  unui cămin din capitală, a provocat nemulțumiri și critici pe social media. Este vorba de căminul Centrului de Excelență în Energetică și Electronică, de pe strada Melestiu 8 de la Botanica.

„Iată ce saltea, parcă au ținut morții pe ea, de la morgă, să-i usuce ca apoi să-i îmbrace. Iată ce noptieră, nici la deținuți nu e așa”, comentează autorul filmulețului.

Acesta este al doilea video, în care oamenii se revoltă de condițiile dezastruoase din căminele studențești.

Primul fiind din partea unui tată care la fel a rămas șocat de condițiile care sunt oferite la preț de 100 lei pe lună.

Primarul capitalei, Ion Ceban a venit cu replică la aceste imagini. Acesta a declarat că Guvernul a promis alocarea de resurse pentru reparația căminelor studențești, în urma reacției negative provocate de imagini care au circulat pe rețelele sociale și au stârnit critici și nemulțumiri. El a exprimat speranța că studenții vor putea beneficia de condiții mai bune înainte de venirea iernii, dar a exprimat și scepticismul său cu privire la capacitatea actualului guvern de a implementa cu succes aceste proiecte, spunând că orice acțiune întreprinsă de această guvernare are tendința de a se transforma într-o soluție cu probleme.

„Căminele arată strașnic și abia acum Guvernul s-a gândit să facă reparații, până la finele anului. Oamenii aceștia absolut habar nu au despre ce vorbesc. Pentru copilașii de la ministere, de la alocat banii până la licitații, proiectări, este foarte lungă calea. Dă Domnul ca studenții să poată beneficia, în prag de iarnă, de condiții mai bune, dar nu cred că acest lucru se poate întâmpla pentru că orice de ce se apucă această guvernare se transformă în lemne.md – la suprafață e bine, pe interior e dezastru. Unii deputați PAS verifică dacă este hârtie de WC în unele universități, dar au uitat să verifice condițiile din cămine, unde nici tapet pe pereți nu este”, a declarat Ion Ceban.

Distribuie articolul: