Cea mai apreciată aplicație cu povești pentru copiii din Moldova revine cu o nouă ediție de povești speciale: trei povești care vor aduce un plus de magie în lumea copiilor. „Povești dulci de la Domnița” vă prezintă un nou erou năzdrăvan, curios și mereu pregătit pentru orice aventură. Descărcați aplicația și lăsați-vă fascinați de vocile calde ale personajelor care or să va transporte în lumea binelui, a provocărilor și a prieteniei.

Eroul principal al celor trei povești este buburuza Bubu, „cel mai curajos din neamul buburuzelor din poiana cu flori în o mie de culori”. Alături de Bubu și prietenii pe care și-i face în călătoriile sale, copiii vor simți spiritul de aventură și vor descoperi că bunătatea și curajul sunt cele mai frumoase calități, care te ajută să treci peste orice provocare. Împreună cu eroii poveștilor, vor ajuta pe cei aflați la nevoie, vor curăța izvoare și vor învăța cum să respecte natura și pe cei din jur.

Bubu și secretul din peștera izvoarelor – de Cătălin Josan

Așa se numește prima poveste dintr-o serie de trei istorisiri și vă invită într-o călătorie într-o poiană plină de flori de câmp și iarbă deasă, unde trăiau în liniște și pace gâzele, care mai de care mai colorate. Până într-o zi, când râulețul ce șerpuia voinic prin poiană a secat pe neașteptate. Bubu, fiind cel mai curios dintre toți, și-a propus să afle ce s-a întâmplat cu apa din râuleț și cum poate să ajute, chiar dacă toți îi spuneau că e prea mic și că aceste lucruri sunt mult peste puterile lui. Ascultați povestea și aflați ce va întreprinde Bubu pentru a salva izvorul, dar și cum putem avea grijă de natură pentru a nu-i dăuna.

Bubu și cățelușul Peri – de Cătălin Josan

În cea de-a doua poveste, curiosul Bubu face cunoștință cu Peri, un cățeluș care s-a pierdut de prietenii lui cu care cutreiera peste tot în căutare de mâncare și loc de culcuș. Este o poveste frumoasă despre prietenie și grijă. Ascultați povestea și aflați pe ce drumuri aventuroase pornesc Bubu și Peri pentru a-i găsi acestuia o căsuță potrivită.

Bubu și mierea magică – de Cătălin Josan

Ați auzit vreodată de mierea magică? Se spune că gustul și aroma ei îți pot da puteri supranaturale și devii invincibil în fața oricărei năpaste. Doar că nu e atât de simplu să faci rost de ea. Mierea magică e bine păzită de roiul de albini și e nevoie de multă pricepere să reușești să te înfrupți din ea. Ascultați noua poveste despre Bubu și aflați dacă reușește să se întoarcă din această aventură periculoasă și dulce deopotrivă.

Cine a creat poveștile?

Autorul poveștilor este interpretul Cătălin Josan. Tot el a înregistrat poveștile, fiind vocea lui Bubu, alături de Tamara Berzoi, vocea de aur de la radio și TV, artistă a poporului, cavaler al Ordinului de Onoare.

Dragostea pentru povești i s-a transmis autorului din copilărie, de la bunelul său – nenea Gheorghe, care era un mare povestitor, dar și de la vinilurile pe care le asculta și îl ajutau să evadeze în lumea frumoasă a imaginației. „De fiecare dată când îl prindeam seara pe nenea, după o zi de muncă la câmp, ne povestea despre capre și cai, despre păduri și câmpii, și mereu ne era interesant să-l ascultăm”, se destăinuie Cătălin. Cât despre personajul Bubu, acesta a fost inspirat de nepoțelul lui Cătălin, Doru, pe care toți îl alintă Bubu. „E un pici tare drăgălaș, curios, dar și năzbâtios, fiind mereu în căutare de aventuri. Așa că m-am gândit că este întruchiparea perfectă a buburuzei din poveștile mele.”

Prin poveștile sale, Cătălin Josan speră că îi va inspira pe cei mici să fie atenți la lumea din jur și să fie mai buni: să arunce plasticul la urnele pentru deșeuri reciclabile, să fie acei prieteni adevărați, care la nevoie se cunosc, să observe gâzele și să înțeleagă că au și ele o lume a lor, care trebuie protejată, sau să nu treacă indiferenți pe lângă animalele fără stăpân.

Povești ascultate de sute de mii de ori

Timp de trei ani de la lansare, aplicația Povești Dulci de la Domnița a adunat peste o sută de povești în română și rusă și a ajuns pe fiecare continent, până și în Antarctida, poveștile fiind ascultate de peste un milion de ori.

Fiți cu ochii pe paginile de pe rețelele de socializare pentru a afla când vor fi lansate poveștile și bucurați-vă de ele alături de copilașii dumneavoastră.

Aflați AICI cum puteți descărca aplicația și asculta poveștile pentru iOS și Android

Urmăriți pagina Zahăr Domnița pe rețelele de socializare:

Facebook 

Instagram 

YouTube

 

Distribuie articolul: