Începând cu acest an, tinerii veterinari angajați în zonele rurale vor primi o indemnizație unică de aproximativ 200 de mii de lei, similară sistemului aplicat medicilor și profesorilor. În plus, studenții de la Facultatea de Medicină Veterinară vor avea acces la instruiri utilizând cele mai moderne echipamente, transmite radiomoldova.md.

În decembrie, Ministerul Agriculturii a inițiat un proiect în colaborare cu Banca Mondială, ce vizează înființarea unei clinici veterinare mobile la Facultatea de Medicină Veterinară a Universității Tehnice. Decanul facultății, Mihail Popovici, a menționat că aceasta va fi echipată cu cel mai performant aparataj.

În decembrie a fost lansat proiectul Băncii Mondiale „Agri”, la inițiativa Ministerului Agriculturii. Prin finanțare din partea acestui proiect în cadrul facultății va fi organizată o clinică mobilă dotată cu cel mai performant aparataj, prima destinație e clar că o să fie legată instruirea practică a studenților și a doua o să fie deservirea animalelor de rentă din localitățile rurale, o rază de acoperire de cca 100-120 de km. Această clinică mobilă va servi drept model pentru crearea unor astfel de clinici și în localități care vor deservi mai multe ferme zootehnice. Această practică este una larg răspândită în SUA și țările UE”, a declarat decanul Facultății de Medicină Veterinară de la UTM, Mihail Popovici.

În 2023, peste 100 de studenți s-au înscris la Facultatea de Medicină Veterinară de la UTM, înregistrând o creștere de 10% față de anul precedent. Administrarea facultății anticipează o creștere a numărului viitorilor medici veterinari, susținută de facilitățile pentru absolvenți și modernizarea infrastructurii. În prezent, cel puțin 200 de medici veterinari sunt necesari în localitățile din țară.

Distribuie articolul: