Amiaza zilei de 11 martie a luat prin surprindere teritoriul Republicii Moldova cu rafale de vânt care au ajuns să atingă până la 18-23 m/s. Situația a cauzat rupturi de conductoare ale liniilor electrice aeriene, defecțiuni în urma căderii peste ele a crengilor rupte, a copacilor doborâți la pământ și a diferitor obiecte purtate de rafalele de vânt, anunță „Red Union Fenosa” S.A. Iată cum să ne protejăm de eventualele pericole.

În comunicatul întreprinderii se anunță că cele mai afectate de condițiile meteo dificile sunt raioanele Orhei, Telenești și Criuleni, unde s-au deconectat avariat porțiuni de rețele locale de tensiune medie și joasă. Au fost înregistrate circa 50 de avize privind rupturile de conductor, fiind afectată furnizarea energiei electrice către mai mulți consumatori.

„Pentru remedierea situației au fost mobilizate 77 formațiuni de intervenție operativă, care își desfășoară activitatea în localitățile rămase parțial fără tensiune. Asigurăm consumatorii că întreprindem toate acţiunile necesare pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a serviciului de distribuție a energiei electrice”, anunță „Red Union Fenosa” S.A.

Întreprinderea atrage atenţia agenţilor economici şi a populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice în situaţii de intemperii sau de avarie. Iată care sunt acestea:

  • ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ și care atârnă suspect de pe piloni sau copaci;
  • nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
  • marcaţi locul unor rupturi de conductoare electrice şi asiguraţi paza acestuia până la intervenţia electricienilor, pentru a restricţiona astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
  • nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece aceste acţiuni vă pun în pericol viaţa.

Despre orice incident informaţi în regim de urgenţă furnizorul de energie electrică la telefonul Serviciului 24h – 022-43-11-11. Precizăm că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat că avertizarea „Cod Galben” de condiții meteo complicate este valabilă până la ora 18.00 a zilei de astăzi .

Distribuie articolul: