Poftă de cartofi altfel gătiți? Iată cu ce îi poți combina!

Ingrediente:
6 cartofi (mari)
3 linguri – pesto
80 gr. – conservă de ton în ulei de măsline
½ ceapă (mica) roșie
1 lingură – ulei de măsline sau de floarea soarelui
Sare și piper negru.

Pentru decor:
Parmezan

Mod de preparare:
1. Spală bine cartofii. Pune-i într-o cratiță mare cu tot cu coajă, acoperă-i cu apă rece și fierbe-i până când furculița intră ușor în ei. Lasă-i să se răcească puțin după care curăță-i de coajă.
2. După ce ai curățat cartofii de coajă, taie-i în cubulețe de circa 2 cm. și pune-i într-o farfurie încăpătoare.
3. Taie ceapa în felii subțiri.
4. Peste cartofi pune ceapa tăiată subțire, conserva de ton împreună cu uleiul și pesto. Amestecă atent (să nu se sfărâme cartofii) toate ingredientele după care condimentează cu piper negru și cu puțină sare dacă mai ai nevoie (nu uita că pesto, tonul și parmezamul sunt puțin sărate).
5. La sfârșit rade sau feliază puțin parmesan deasupra salatei și servește-o imediat cât e călduță.

Sugestii:
În caz că nu ai parmezan pentru decor, nu-i nicio problemă, pentru că pesto conține parmezan și îl înlocuiește cât de cât.

Distribuie articolul: